Peternela razljutile kazne za ustašluk: “Policija radi na mig Milanovića i HDZ-a”

Vijesti 10. kol 202415:50 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Igor Peternel tvrdi kako je policija pogriješila kada je počela podizati kaznene prijave i kada je pokrenula kriminalističko istraživanje nad osobom koja je u Imotskom puštala pjesme koje veličaju ustaše i njihove zločince Juru Francetića i Rafaela Bobana.

Štoviše, šef DP-ova saborskog Kluba u razgovoru za Jutarnji list optužio je policiju za dodvoravanje HDZ-u i predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću.

“Policija je prvo priopćila da u Imotskom nisu zabilježili nikakve prekršaje, da bi se naglo predomislili nakon reakcije predsjednika Milanovića (koji je žestoko osudio masovno veličanje ustaša i NDH uoči koncerta Mate Bulića, Dražena Zečića i Marka Perkovića u Imotskom) i priopćenja HDZ-a (“najoštrije osuđujemo korištenje nedopuštenih ustaških simbola i zastava u Imotskom te je na policiji i sudovima da primjereno reagiraju i sankcioniraju odgovorne pojedince”). Nakon reakcija Milanovića i HDZ-a policija se odjednom predomislila i počela pisati prijave”, izjavio je Peternel za Jutarnji list.

S obzirom na to da je policija jučer izdala priopćenje da je podnijela brojne prijave za kršenje javnog reda i mira te da je Peternel prethodni dan od državnog tajnika u MUP-u javno zatražio da policija ne reagira na isticanje ustaških simbola, predsjednika DP-ova saborskog Kluba zastupnika zatražili smo osvrt na njegov apel MUP-u.

“Tom svojom javnom porukom želio sam ukazati na činjenicu da zakona o tome koje su pjesme zabranjene, a koje nisu zapravo nema. Za mene je remećenje javnog reda i mira kada netko urla ili se tuče na ulici, a ne kada netko pjeva pjesme. Ni dizanje desnice nije remećenje javnog reda i mira. Riječ je o različitim tumačenjima Zakona o javnom redu i miru. Moramo reći da mi nemamo zakon koji bi regulirao koja se pjesma smije, odnosno ne smije pjevati. Dakle, policija je jučer napisala prijave za kršenje javnog reda i mira koje će svaki sudac tumačiti i interpretirati po svom osobnom shvaćanju”, rekao je Peternel.

U svjetlu svih tih događanja, kaže, prijeko je potreban jedan Thompsonov koncert u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!