Plenković iz Bruxellesa: Svi smo podržali Zelenskog i njegov plan

Vijesti 17. lis 202421:42 4 komentara

Premijer Andrej Plenković u Bruxellesu je na redovitom sastanku Europskog vijeća, a jedna od glavnih tema je pomoć Ukrajini.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski još je jednom pred europskim čelnicima zatražio podršku te predstavio plan za kraj rata.

“Svi su kolege podržali predsjednika Zelenskog i mislim da je razmjena mišljenja bila vrlo korisna”, kazao je Plenković pa dodao da je duga rasprava bila o migracijama zbog pritisaka na granice nekih od zemalja Europske unije.

Naime, Poljska je pod povećim pritiskom jer se na njenim granicama okuplja sve više ljudi koji pokušavaju ilegalno preći granicu.

“Oko 40 posto migranata koji žele ući u Hrvatsku ilegalnim putem, u susjedne su zemlje došli kao turisti jer im nisu bile potrebne vize. Stoga, naglasili smo da prioritet moraju biti jednaki kriteriji u svim državama na područjima migracija”, naglasio je premijer Andrej Plenković pa se pohvalio da su u Europskoj uniji zadovoljni načinom na koji Hrvatska čuva granice od ilegalnih migracija, kako svoje, tako posljedično i europske.

Idući sastanak održat će se nakon američkih predsjedničkih izbora u Mađarskoj, koja je najspornija u smislu podrške i pomoći Ukrajini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare