Plenković u Parizu: Idem na rukomet. Kad su Olimpijske igre, u svijetu bi trebao biti mir

Vijesti 27. srp 202412:30 4 komentara
donna vekić s premijerom andrejem plenkovićem i ministrom turizma tončijem glavinom
Michel Euler/Pool via REUTERS

Premijer Andrej Plenković u društvu ministra turizma Tončija Glavine drugi dan boravi u Parizu, gdje je sinoć bio na otvorenju Olimpijskih igara, a danas uveličao otvorenje Hrvatske kuće.

U kratkoj izjavi za HRT prenio je dojmove sa sinoćnjeg otvorenja.

“Bilo je očito sve pažljivo isplanirano osim vremenskih uvjeta, pa je kiša donekle umanjila gledanje ovog spektakla, ali zaista su se potrudili. Prvo otvaranje izvan stadiona, francuske vrijednosti koje su često prenesene kroz univerzalnu optiku”, kaže premijer, prenosi tportal.

Kaže kako je sa svjetskim liderima razgovarao o globalno važnim temama, ali u neformalnom ozračju. “Kad su Olimpijske igre u tijeku u svijetu bi trebao biti mir”, rekao je Plenković.

Čestitao je Hrvatskom olimpijskom odboru te se zahvalio sponzorima koji su pomogli u uspostavi Hrvatske kuće u Parizu. Posebno je pohvalio odabir lokacije. “Smještena je olimpijskom selu gdje je 15 tisuća sportaša. Svi preduvjeti za uspjeh hrvatskih sportaša su tu”, rekao je.

Zaključno, Plenković je najavio kako će nakon otvorenja Hrvatske kuće otići na rukometnu utakmicu. “Ministar turizma ostaje u Parizu, on će posjetiti više borilišta”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare