USKOK kaže da četiri bliska Plenkovićeva suradnika nisu uhljebljivala u Hrvatskim šumama. Odbačene sve prijave

Crna kronika 27. kol 202416:08 0 komentara
Boris Scitar/PIXSELL

USKOK je upravo potvrdio da je odbacio kaznene prijave što ih je podnio bivši saborski zastupnik Domagoj Hajduković.

Još u veljači prošle godine Hajduković je prijavio ministre Davora Filipovića, Mariju Vučković, Branka Bačića i glasnogovornika Vlade Marka Milića zbog kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Uhljebljivanje u Hrvatskim šumama?

Prijavu je, kako je tada objasnio, podnio zbog objavljenih SMS-ova u kojima se vidi kako su najbliži suradnici premijera Andreja Plenkovića, ministri i zastupnici slali razna imena i prezimena tadašnjem direktoru Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću kako bi ih se zaposlilo. Želio je, dodao je, pomoći državnom odvjetništvu da istraži te slučajeve.

USKOK sada navodi da je proveo opsežne izvide i u okviru njih analizirao komunikaciju Filipovića, Milića, Bačića i Vučković. Pribavili su, uvjeravaju, cjelokupnu relevantnu dokumentaciju te prikupili obavijesti od više osoba.

“Budući da iz rezultata provedenih izvida proizlazi kako se u radnjama prijavljenih osoba nisu ostvarila obilježja kaznenog djela trgovanja utjecajem, niti nekog drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, kaznene prijave su odbačene”, poručuju iz USKOK-a.

Marko Milić sve je negirao

Inače, u zapošljavanju prijatelja Marka Milića u Hrvatskim šumama puno se pisalo, a objavljene su i poruke koje je razmjenjivao s Jakupčićem. Iz Hrvatskih šuma uvjeravali su da je imao sve potrebne kvalifikacije za posao.

U međuvremenu je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo da Milić u tom slučaju nije bio u sukobu interesa. Sam Milić je objašnjavao da se samo interesirao kako mu je prijatelj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!