Polaganjem vijenaca počelo obilježavanje Dana antifašističke borbe

Vijesti 21. lip 202417:18 0 komentara
Slavko Midzor/PIXSELL

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH započeo je u petak obilježavanje Dana antifašističke borbe u Hrvatskoj polaganjem vijenaca pred Grobnicom narodnih heroja i Partizanskom groblju na Mirogoju te na Spomen području Dotrščina.

Nakon pozdravnog govora predsjednika SABA RH Franje Habulina, vijence su položili izaslanica predsjednika RH Melita Mulić, izaslanstvo Hrvatskog sabora, SABA RH, izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Tanja Antunović Hadžić, priopćeno je.

Bile su tu još i izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s dogradonačelnikom Lukom Korlaetom, Sandra Benčić u ime Kluba zastupnika Možemo, izaslanstva SDP-a te njegove gradske organizacije na čelu s Brankom Kolarićem, izaslanstvo Srpskog narodnog vijeća na čelu sa Sašom Miloševićem, kao i predstavnici diplomatskog zbora iz Njemačke, Češke i BIH.

Većina izaslanstava položila je vijence i na Partizanskom groblju, a dio njih i u Spomen parku Dotrščina.

Središnja manifestacija održat će se na sam Dan antifašističke borbe, 22. lipnja u Spomen-parku Brezovica kraj Siska uz prijenos na HTV-u.

Praznik će se obilježiti i prikazivanjem filma „Šume šume“, priče o četiri partizanke u kinima KIC u Zagrebu i riječkom Art-kinu u Rijeci, uz prigodne skupove diljem Hrvatske, te besplatnim koncertom Detoura na Trgu žrtava fašizma, najavljeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!