Policija upozorila navijače koji utakmicu gledaju na trgovima i u kafićima: “Budite navijači! Možemo sve snimiti”

Vijesti 19. lip 202414:38 0 komentara
Ilustracija/Marko Lukunic/PIXSELL

Policija je uputila upozorenja i savjete navijačima koji će na javnim mjestima i u kafićima pratiti današnju utakmicu između Hrvatske i Albanije.

“Pozivamo građane, pogotovo one koji će utakmicu pratiti na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima, da dostojanstveno bodre reprezentaciju te da izbjegavaju protupravna ponašanja”, navodi policija.

Javna praćenja utakmica

U MUP-u su očekuju da će i nastavak natjecanja navijači sa zanimanjem pratiti. “U brojnim mjestima, prvenstveno gradovima, organizirat će se i javna praćenja TV prijenosa kojima će prisustvovati veliki broj građana.

Kako bi nakon utakmice ostao samo nogometni naboj, a ne neželjene posljedice, preporučamo da organizatori takvih okupljanja vode brigu o zdravlju i sigurnosti svojih posjetitelja – posebice žena, djece i starijih osoba, da navijači, posjetitelji i simpatizeri hrvatske nogometne reperezentacije izbjegavaju konzumiranje većih količina alkohola i ne koriste pirotehnička sredstava – budući da njihovo korištenje u mnoštvu građana može imati ozbiljne posljedice”, naglašava policija.

Policija može snimati navijače

Dodaju da će policija uz druge službe, kao i do sada, poduzimati potrebne mjere iz svoje nadležnosti i u skladu s vrijedećim propisima.

“To može uključivati i video i foto dokumentiranje, kako bi praćenja nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na javnim prostorima protekla bez većih izgreda i protupravnih ponašanja. Uživajte u utakmici, bodrite naše reprezentativce u zdravom sportskom duhu – učinimo našu reprezentaciju ponosnom, kao što i ona čini nas!”, poručuju iz policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!