FOTO / Posebna regulacija prometa u Zagrebu zbog koncerta Ed Sheerana

Vijesti 10. kol 202416:15 0 komentara
Neva Zganec/PIXSELL

U Zagrebu je na snazi posebna prometna regulacija zbog koncerta britanske pop zvijezde Eda Sheerena koji će se održati na Hipodromu.

Kako su izvijestili iz Grada Zagreba, svim svim posjetiteljima preporučuj korištenje javnog prijevoza za dolazak na Hipodrom iz svih dijelova grada.

Zatvoren je najprometniji zagrebački most, Most Slobode, te Avenija Većeslava Holjevca do Avenije ulice, kao i ulice oko hipodroma.

Na ovoj karti su crvenom bojom označene ulice kojima je danas i tijekom noći zabranjen promet.

ksrta prometne regulacije ed sheeran regulacija
Grad Zagreb

Na koncertu se očekuje veliki broj posjetitelja te će zbog sigurnosnih i organizacijskih razloga biti uspostavljena privremena prometna regulacija i to kako slijedi:

– Od petka, 9. kolovoza u 19:00 sati do nedjelje, 11. kolovoza u 05:00 sati bit će zatvoren uži prostor Hipodroma i to Antalova od Cimermanove do Avenije Većeslava Holjevca, Obala I. Supeka od Cimermanove do Avenije Većeslava Holjevca, Servisna cesta zapadno od Inine zgrade od Antalove do Avenije Dubrovnik, dio Ulice Damira Tomljanovića Gavrana koji prolazi ispod Mosta slobode.

– Za autobuse ZET-a omogućit će se ograničen pristup po Antalovoj ulici, odnosno po Servisnoj cesti uz istočnu ogradu Zagrebačkog velesajma sa pristupom iz Avenije Dubrovnik, osim u vremenu potpune zabrane u subotu, 10. kolovoza od 12:00 sati do nedjelje, 11. kolovoza do 01:00 sat, a prema procjeni policije i duže.

– U subotu, 10. kolovoza od 07:00 do 14:00 sati, ovisno o sigurnosnoj procjeni policije, moguće je povremeno zatvaranje Avenije Većeslava Holjevca od Slavonske do Avenije Dubrovnik te Ulice Damira Tomljanovića Gavrana od Ulice Ede Murtića do Avenije Većeslava Holjevca.

– Bit će uspostavljena privremena TAXI stajališta na raskrižju Slavonska/Avenija Većeslava Holjevca/Hrvatske bratske zajednice te raskrižju Avenije Dubrovnik/Avenije Većeslava Holjevca.

– Klamerice za parkiranje bicikala bit će postavljene južno od Ulice Damira Tomljanovića Gavrana uz Aveniju Većeslava Holjevca.

ZET: Regulacija prometa ovisit će o situaciji na terenu

Regulacija prometa ovisit će o situaciji na terenu, a shodno tome prilagodit će se i vođenje linija javnog gradskog prijevoza, izvijestio je ZET koji je objavio i posebne upute.

– Zatvaranje Avenije Većeslava Holjevca, od Slavonske avenije do Avenije Dubrovnik, očekuje se od 14 sati te će autobusne linije terminala Glavni kolodvor, izuzev linija 218 i 281, prometovati izmijenjenom trasom u oba smjera:

– Glavni kolodvor – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Slavonska avenija – Avenija Marina Držića – Avenija Dubrovnik te dalje redovnim trasama u smjeru zapada ili juga.

– Zbog obilaznog prometovanja linija, neće se koristiti autobusna stajališta na Aveniji Većeslava Holjevca i u Ulici Joszefa Antalla: „Muzej suvremene umjetnosti – istok“, obostrana stajališta Bundek, Sportski centar i Cimermanova te stajalište N.S. knjižnica – zapad.

– Linije 234 i 243 prometovat će izmijenjenim trasama već od 12 sati, a osim gore navedenih stajališta, linija 234 neće koristiti ni stajališta Žarka Dolinara i ZG Velesajam.

– Na izmijenjenom dijelu trase, autobusi će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima.

– U tramvajskom prometu za dolazak u širu zonu Hipodroma mogu se koristiti tramvaji koji se zaustavljaju na stajalištu Sopot i Muzej suvremene umjetnosti, a riječ je o linijama 6 (Črnomerec – Sopot) i 7 (Arena Zagreb – Dubrava).

– Također, prilazni pravac je i stajalište Lisinski, koje koriste tramvaji linja 5 (Prečko – Maksimir) i 13 (Kvaternikov trg – Žitnjak).

– Zagrebački električni tramvaj pratit će prometnu potražnju na prilaznim koridorima Hipodromu, uz planirano pojačanje tramvajskog prometa između okretišta Arena Zagreb i Zapruđa (Avenijom Dubrovnik), te od Savskog mosta do Heinzelove (Ulicom grada Vukovara).

– Kako bi se osigurala što bolja prometna povezanost autobusna linija 607 (Savski most – Sopot), bit će pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima.

– Nakon završetka zagrebačkog glazbenog spektakla, očekuje se najveći priljev putnika te će Avenijom Dubrovnik i Ulicom grada Vukovara biti intenziviran tramvajski promet.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!