Potresna poruka kolege poginulim pomorcima: “Za Lastovo si živija i za njega si život da”

Vijesti 15. kol 202411:47 > 12:00 0 komentara
Nel Pavletic/PIXSELL

Četiri su dana prošla od tragične nesreće na rivi u Malom Lošinju u kojoj su život izgubila tri pomorca, dok je četvrti teško ozlijeđen.

Život su izgubili 58-godišnji vođa stroja iz Vinišća Boško Kostović te kormilari, 38-godišnji Marko Topić iz Solina i 54-godišnji Denis Šarić iz Zadra. Na njih je u nedjelju oko 15:30 pala više tona teška rampa koja služi za ulazak vozila na trajekt Lastovo.

Denis Šarić bit će pokopan 17. kolovoza u 18 sati na mjesnom groblju Zemunik Donji. Boško Kostović bit će pokopan u Vinišću u 17 sati istog dana, a Marko Topić će biti pokopan u petak u Solinu na Novom groblju u 19 sati, piše Index.

U trenutku pada ispod rampe su se nalazili vođa stroja i dvojica kormilara te prvi časnik palube, koji je jedini preživio i s teškim tjelesnim ozljedama je helikopterom prebačen u riječku bolnicu. Iz Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci istog su dana naveli kako su četvorica stradalih radnika obavljali pregled rampe.

“Dragi moj Markane…”

Od njih se opraštaju kolege, a jedan od njih poruku je objavio u Facebook grupi Jadrolinija u srcu:

“Dragi moj Markane, tko će me sad svako jutro dok smo na brodu pogladit po bradi i reć “jutro stari jarče” i prepirat se oko Hajduka, pit kavu u kafiću i tko će je platit. Tko će nas nasmijavat???

Dragi Denise, ili kako sam te zva u ovo malo vrimena koliko te znam “vragolasti Denis”, za ručkom ili večerom iznit sve informacije tog dana tako da nam TV i nije tribala, o “čentrunima”, ma o svemu. Vedar, nasmijan, ma jednom riječju čovik i po!!!

Dragi Boško, godino, susid za stolom, drug u svemu. Za Lastovo si živija i za njega si život da.

A na nama koji ostajemo je da Vas nitko i nikad ne zaboravi!!!

Hvala Vam na svemu i Bog neka Vam da pokoj vječni i pazite na nas odgori!”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!