Policija potvrdila što je bilo kobno za trojicu muškaraca u kleti kraj Velike Ludine

Crna kronika 02. ruj 202415:41 0 komentara
Nikola Cutuk/PIXSELL

Policija je potvrdila okolnosti smrti trojice muškaraca čija su tijela pronađena u petak rano ujutro u kleti u mjestu Vidrenjačka Kosa kraj Velike Ludine.

Nakon pronalaska tijela utvrđeno je da se radi o 57-godišnjaku, 58-godišnjaku i 73-godišnjaku, a pronađena je i posuda sa suhim ledom za koji se pretpostavljalo da su koristili prilikom procesa prerade mošta.

Obdukcija u bolnici

Danas su na odjelu patologije sisačke Opće bolnice obavljene obdukcije, te je utvrđeno da je smrt trojice muškaraca nastupila uslijed ugušenja.

Kobna je bila prevelika koncentracija ugljik-dioksida i smanjena koncentracije kisika u podrumskoj prostoriji gdje su prerađivali mošt.

“O navedenom događaju policija Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnosi posebno izvješće”, priopćeno je.

Upozorenje svim vinarima

Inače, u Velikoj Ludini danas je proglašen dan žalosti, a nakon ovog tragičnog događaja načelnik općine Dražen Pavlović uputio je upozorenje svim vinarima koji u tom kraju poznatom po preradi grožđa ovih dana rade mošt.

“Vinari pribjegavaju raznim metodama da bi zaustavili vrenje mošta. Toplina pogoduje vrenju grožđa pa onda imaju razne metode kojima to zaustavljaju. Jedna od tih metoda je korištenje suhog leda kako bi se ohladio vinski mošt i zaustavilo vrenje”, izjavio je Pavlović i apelirao na mještane da kod prerade mošta provjetravaju podrume.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!