Grad Sinj isplaćuje “alkaricu”: Ove godine je iznos veći, a evo tko ima pravo na nju

Vijesti 09. srp 202414:28 0 komentara
Miroslav Lelas/PIXSELL

Uoči alke i alkarskih svečanosti, Sinjani u potrebi i ove će godine od Grada Sinja dobiti blagdansku pomoć - "alkaricu“ - koja će, umjesto lanjskih 30 eura, ove godine iznositi 40 eura, najavljeno je iz Grada Sinja.

“Alkaricu” će dobiti sinjski umirovljenici, nezaposleni, osobe bez primanja starije od 65 godina, roditelji njegovatelji te nezaposleni hrvatski branitelji s područja Grada Sinja.

U skladu s novim zaključkom gradonačelnika Mira Bulja, iznos “alkarice” je povećan kako bi se osigurala veća financijska podrška Sinjanima u potrebi, a povećan je i cenzus za umirovljenike sa 332 na 350 eura mjesečnih prihoda, odnosno za 5,4 posto.

Zbog toga će više umirovljenika imati priliku ostvariti ovu pomoć, čiji je iznos povećan s 30 na 40 eura, odnosno za 33,3 posto, objavio je Grad Sinj na svojoj mrežnoj stranici.

“Alkarice” za nezaposlene i nezaposlene hrvatske branitelje dijelit će se u zgradi Gradske uprave u Sinju, a umirovljenicima, roditeljima njegovateljima i njegovateljima koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Zavoda za socijalni rad, korisnicima nacionalne naknade i osobama bez primanja starijim od 65 godina u prostorijama Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Sinj.

Nezaposleni i nezaposleni hrvatski branitelji će “alkarice” moći preuzeti svakog radnog dana od 9 do 15 sati, uz osobnu iskaznicu.

Podjela “alkarica” u HCK Gradskom društvu Crvenog križa Sinj počet će u utorak, 16. srpnja, a moći će se preuzeti zaključno s četvrtkom, 25. srpnja, dijelit će se radnim danima od 9 do 15 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!