Požar kod Hotela Medena lokaliziran, ali još nije ugašen

Vijesti 21. srp 202410:30 0 komentara
Vatrogasci gase požar kod hotela Medena
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Požar, koji je buknuo u četvrtak blizu hotela Medena kod Trogira i četvrti dan od izbijanja još nije ugašen te na požarištu dežuraju vatrogasci, izvijestili su u nedjelju iz DVD-a Trogir.

“Požar je i dalje u stanju lokaliziranosti, ali nije ugašen te danas na požarištu dežura šest vatrogasaca,” rekao je Hini zapovjednik DVD-a Trogir Marin Buble.
Pojasnio je kako se svakih dvanaest sati procjenjuje stanje na požarištu i potom donose odluke o daljnjim aktivnostima. Izvjesno je, dodao je, da će danas, a potom i cijelu noć vatrogasci dežurati na požarištu.

U tom je požaru, kazao je, izgorjelo oko osam hektar borove šume. Policijska istraga je utvrdila kako je požar namjerno izazvao 35-godišnji hrvatski državljanin koji je upaljačem na dva mjesta potpaljivao vatru koja se rasplamsala u požar.

Najkritičnije je bilo u četvrtak navečer kada je, kako su izvijestili iz Uprave kompleksa Medena, izbjegnuta katastrofa. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječeno je da plamen zahvati apartmansko naselje u kojem su smješteni turisti.

Vatrogasni stručnjaci ističu kako je ovaj požar potvrdi efikasnost hrvatskih vatrogasnih saga koje su brzom intervencijom spriječili potencijalnu tragediju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!