Poznati franjevac udaljen sa svih dužnosti! Oglasili se iz Provincije sv. Jeronima

Vijesti 17. lis 202413:32 3 komentara
Ivo Cagalj / PIXSELL

Provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić poštujući kanonske propise, a radi dobra Crkve, u srijedu 16. listopada 2024. godine donio je odluku o privremenoj mjeri zabrane javnog vršenja svećeničke službe (usp. kan. 1722. Zakonika kanonskog prava) i svih dužnosti u provinciji fra Vladimira Vidovića, objavila je IKA.

“Nakon obavijesti o mogućem kaznenom djelu i prikupljanja osnovnih podataka provincijal je podnio i prijavu nadležnim kanonskim institucijama i Državnom odvjetništvu te je otvoren za potpunu suradnju s civilnim vlastima.

Poštivajući interes javnosti, provincija poziva medije da se prilikom izvještavanja o ovom događaju suzdrže od otkrivanja detalja mogućeg kaznenog djela kako bi poštivali sve zakonske odredbe i zaštitili sve dionike te civilnim vlastima omogućili provedbu sveobuhvatne istrage u čemu će imati punu podršku i suradnju cijele Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca”, stoji u priopćenju koje je prenijela IKA.

“Budući da je fra Vladimir Vidović uz svećeničke, obnašao i brojne druge dužnosti unutar provincije te je bio definitor, predsjednik Uredničkog vijeća Veritasa i ravnatelj Doma sv. Antuna Padovanskog, iste će privremeno biti povjerene drugoj braći franjevcima.

Provincija ovom prigodom izražava žaljenje radi cijeloga slučaja, nudi ispriku ukoliko se istragom i postupkom utvrdi kaznena odgovornost fra Vladimira Vidovića”, navode iz provincije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare