Prevarant oštetio maloljetnicu za 5.000 eura: Tvrdio da će joj skinuti uroke

Vijesti 18. srp 202415:37 0 komentara
Prevarant oštetio maloljetnicu za 5000 eura; Tvrdio da će joj skinuti uroke.
MUP

Zagrebačka policija prijavila je 39-godišnjeg državljanina Srbije koji je prevario maloljetnicu tvrdeći da skida uroke, oštetivši je za ukupno 5000 eura, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Iskoristio životnu dob i naivnost maloljetnice

U PUZ-u preciziraju da je 39-godišnjak putem internetske stranice oglasio kako pruža pomoć oko uklanjanja uroka, crne magije i slično pa se tako početkom srpnja na taj oglas javila maloljetnica, tražeći od osumnjičenog usluge jer je bila uvjerena da joj je obitelj ”ureknuta”.

Osumnjičeni je iskoristio životnu dob, neiskustvo i naivnost maloljetnice te joj rekao da mora iz kuće u kojoj živi donijeti vrijedne predmete kao što su zlatni nakit, novac i slično, a koji su vjerojatno izvor ”uroka”.

Dovevši je u zabludu, maloljetnica se u tri navrata sastala sa 39-godišnjakom te mu je predala više komada zlatnog nakita i 320 eura. Tijekom susreta je oštećena zatražila povrat dijela novca, međutim nije vratio dio novca koji je prethodno uzeo od nje, već joj je predao dvije krivotvorene novčanice u apoenu od 100 eura, koje je prethodno pribavio na za sada neutvrđen način.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!