Gužve ispred zagrebačke plinare ne posustaju: “Ovo su naši, nećemo Međimurje plin”

Vijesti 16. ruj 202414:09 0 komentara
N1

Zagrepčani još uvijek hrle u Gradsku plinaru da bi potpisali ugovore i ostali kod njima dragog opskrbljivača. "Naše je ipak naše", rekao je jedan od brojnih penzionera koji strahuje od 'stranog' Međimurje plina

Međimurje plin će od 1. listopada plinom opskrbljivati Zagreb, Veliku Goricu i Zaprešić, a svi oni koji žele ostati u Gradskoj plinari Zagreb opskrba (GPZO) imaju rok do 23. rujna da to riješe. Ugovor se može isprintati i sa stranica GPZO-a te poslati mailom ili poštom.

Gradska plinara, kako bi zadržala svoje krajnje kupce, nudi nižu cijenu, pa će tako oni građani koji ostanu plaćati plin deset centi manje po megavatsatu nego što bi plaćali kod Međimurje plina. Na kraju godine, kada se sve zbroji i oduzme, razlika između Gradske plinare i Međimurje plina bit će svega nekoliko eura.

No građanima s kojima je u ponedjeljak razgovarao Tportal te koji su već u ranim jutarnjim satima čekali kako bi riješili pitanje ugovora u Gradskoj plinari, to nije bitno – bitno im je samo da ostanu ‘kod svojih’.

Prevladava nezadovoljstvo

Na pitanje što misle o cijeloj ovoj situaciji nakon što je Gradska plinara izgubila na javnom natječaju poziciju javnog opskrbljivača plinom odgovor je jednoglasan – nisu zadovoljni.

Promjena opskrbljivača teško im pada, a iako se na red dolazi relativno brzo, kažu da im nije jasno čemu sada ovaj proces s ugovorima.

Našim najstarijim građanima ne sviđa se to što proces nije obratan, tj. da oni koji su otprije krajnji kupci plina od Gradske plinare u njoj i ostanu, a oni koji žele prijeći u Međimurje plin budu ti koji bi prolazili kroz čitav proces s ugovorima.

Toga da će po isteku ugovora ovaj proces morati ponavljati, kažu, svjesni su, ali ‘ovo je naša plinara’ i s njom se osjećaju najsigurnije jer ‘naše je ipak naše’.

Neki ugovore nisu ni dobili

Neki građani koji su danas čekali ispred plinare požalili su se da im ugovori koje je Gradska plinara obećala poslati poštom uopće nisu stigli na adrese, stoga su bili prisiljeni fizički doći, a na pitanje jesu li znali da sve mogu obaviti online, odgovor je podvojen. Dok većina nije znala za to, ostali su upućeni, ali nepovjerljivi, stoga im je bolje riješiti sve fizičkim dolaskom u plinaru.

Na pitanje zašto im njihovi mlađi članovi obitelji nisu riješili stvar online odgovaraju da ih ne žele time zamarati i da bi oni to radije riješili sami, a drugi se nemaju kome obratiti, stoga je većini jednostavnije ovako jer imaju sve crno na bijelo.

Ostaju u Gradskoj plinari, kažu, jer su oduvijek s njom, pa tako neki tvrde da s njom nikada nisu imali problema i da je to njihova, ‘domaća’ plinara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!