Pusić o nepoželjnim crnogorskim političarima: “To je sve namjera njihovog bliskog saveznika”

Vijesti 25. srp 202419:04 0 komentara

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić gostovala je u N1 Dnevniku kod našeg Ilije Jandrića gdje je komentirala to što je Republika Hrvatska trojicu crnogorskih političara proglasila nepoželjnima u Hrvatskoj.

“Mislim da je to primjerena odluka koja nije preoštra zato što se još uvijek daje vremena, opravdano, Crnoj Gori da eventualno uskladi svoju politiku i političke poteze s onim što formalno svi ponavljaju, a to je da Crna Gora želi ostati konstruktivna članica NATO saveza i da želi u Europsku uniju”, smatra Pusić.

N1

Kaže kako Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore i Milan Knežević, zastupnik u Skupštini Crne Gore, svojim postupcima rade sve kako bi spriječili da Crna Gora nastavi put prema EU.

Osumnjičeni za atentat

“To su također ljudi koji su osumnjičeni u pokušaju atentata zajedno s pripadnicima tajne ruske službe na bivšeg predsjednika Milu Đukaonovića 2016. i koji nisu u zatvoru samo zato što se politika promjenila i oni su u toj politici na vlasti.”

Na listi nepoželjnih je i Aleksa Bečić, potpredsjednik vlade Crne Gore. “Nije se htjelo proglasiti nepoželjnim predsjednika vlade jer to je onda de facto nemogućnost da se uopće diplomatski komunicira. Dvojica koji su arhitekti antieuropske orijentacije i politike u Crnoj Gori i jedan koji je potpredsjednik vlade, pa se time šalje poruka vladi. Po mom mišljenju to je potez koji je diplmatski i ostavlja prostor da ako se stvari promjene da se dalje surađuje, ali ukoliko ne, onda ništa.”

Pusić istiće da su Mandić i Knežević te njihova stranka i politika glavna smetnja napredovanja Crne Gore prema ulasku u Europsku uniju.

“Mislim da je napredovanje Crne Gore prema Europksoj uniji, de facto, zaleđeno, što god formalno čak i ovi političari govore. Njihovi potezi vuku Crnu Goru u suprotnom pravcu, a to je namjera njihovih najbližih međunarodnih saveznika, a to je Putinova Rusija.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!