Hoće li Domovinski pokret opstati? Evo što za N1 kažu Radić i Penava

Ivan Penava i Mario Radić
Patrik Macek/PIXSELL

Damir Biloglav, član Predsjedništva Domovinskog pokreta i predsjednik stranačke organizacije u Zadarskoj županiji, izazvao je pomutnju intervjuom u kojem tvrdi da bi pobjeda Ivana Penave na unutarstranačkim izborima 31. kolovoza označila propast stranke.

Kao spasitelja Domovinskog pokreta vidi Marija Radića, o kojem se već poduže vrijeme govori kao velikom unutarstranačkom protivniku za Penavu i “njegovu struju”. Iako se javno sve to odbacuje, barem u istupima njih dvojice i pojedinih članova, Biloglav se sad javno pridružio Igoru Peternelu u glasnim kritikama situacije.

“Na jednoj strani imate aktualnog predsjednika sa svojom svitom, uglavnom ljudi iz Vukovara i istoka Slavonije, a na drugoj je Mario Radić sa svima nama nezadovoljnicima politikom koju DP provodi i odnosom prema koalicijskom partneru nakon parlamentarnih izbora. Nastala su dva različita bloka, a na stranačkom saboru ćemo, temeljem statuta, birati novog predsjednika i zamjenika, nakon čega će se o situaciji u stranci znati puno više”, kazao je u razgovoru za Antenu Zadar i dodao da Penava želi zadovoljiti svoje interese te da će stranka prestati postojati ako pobijedi.

No, Radić se još uvijek nije službeno kandidirao za predsjednika stranke, kalkulira i čeka što bi mogao. Možda gleda koliku potporu uživa među kolegama. Što nam je i potvrdio kroz WhatsApp poruke, bez želje da stane ispred kamere.

“Odluku o daljnjim koracima ću donijeti nakon konzultacija s članovima stranke. Stranka nikad nije jedan čovjek. Zajedno smo je osnivali, zajedno ćemo i donositi odluke”, komentirao je Radić za N1.

A oglasio se i Penava, koji također nije imao želju stati pred kamere, izabrao je komunikaciju porukama.

“Nisam spreman ništa komentirati zbog integriteta Domovinskog pokreta”, bio je kratak.

Ali, izbori su blizu, neće se dugo čekati na rasplet…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!