Radnik Jadrolinije opisao putovanje na Lastovo nakon tragedije: “Suze se same slijevaju, scena je – ajme strašno”

Vijesti 13. kol 202410:36 0 komentara
Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon tragičnog događaja u Malom Lošinju gdje su u padu rampe poginula tri pomorca, u jednoj Facebook grupi se pojavila objava radnika Jadrolinije.

Radnik je trebao doći na trajekt Lastovo s novom posadom. On je, kako piše, već 15 godina zaposlen u Jadroliniji, prenosi Dalmacija danas.

“Najteži ukrcaj na brod”

“Zaposlen sam na Jadroliniji već 15 godina i obožavam posao loji radim, kako prvi dan tako i danas. Bio sam na slobodnim danima sve do jutros dok mi nije zazvonio telefon poziv iz kadrovske službe. “Morate ići na Lastovo danas”, kaže mi kadrovnik. Nakon strašnih i nemilih događaja koji su se dogodili jučer ni sekunde nisam dvojio samo sam poluglasno odgovorio – ok krećem.

Negdje u popodnevnim satima stiže kombi sa smjenom iz Splita u Zadar po mene. Tu se na kratko rukujemo, neke poznajem, a neke ne. Ubacujem kofer, sjedam u kombi i krećemo put Lošinja. Cijelo putovanje u kombiju muk tu i tamo koja riječ, svatko je u svojim mislima i tako do Lošinja.

U večernjim satima stižemo pred Lastovo u Lošinj. Ispred broda čeka nas smjena, padaju zagrljaji, a suze se same slijevaju niz lice, scena je – ajme strašno. I ja plačem naviru sjećanja na kolege koje su nastradali. Nakon nekoliko minuta odvajam se od njih, odlazim do mjesta gdje su nastradali.

Prekrižim se, izmolim Oče nas, Zdravo Marijo i Slava Ocu, te tiho zamolim Gospodina da ih prigrli i dovede u Kraljevstvo Božje. Vrativši se, uzeo sam svoje stvari i sišao do prostorija gdje su naše kabine (sobe). E tu se raspadam skroz, plačem toliko da se ne mogu zaustaviti jer u kabinama do mojih još jučer ujutro su spavale moje kolege kojih danas više nema. Ovo mi je jedan od najgorih i najtežih ukrcaja na brod”, napisao je u potresnoj objavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!