General Ademi o odnosima u susjedstvu: I Kosovo ima vojsku, ako krenu, doći će do Niša!

Vijesti 02. kol 202421:58 0 komentara

Na Pantovčaku je održan svečani prijem za ratne zapovjednike. Rahim Ademi, umirovljeni general, razgovarao je s našim Ilijom Jandrićem. Poručio je da mu je drago da je sudjelovao na prijemu jer je vidio puno svojih suboraca koje nije vidio godinama.

“Vidio sam puno prijatelja i suboraca koje nisam vidio 30 godina pa mi je drago da vidim svoje ljude koji su bili cijelo vrijeme u Domovinskom ratu”, rekao je.

“Nikad ne žalim za ono što sam prošao u Domovinskom ratu, ja sam dezertirao u onoj bivšoj vojsci… Obišao sam sva ratišta, gdje je bilo najteže, tamo su me poslali. Sretan sam da nijedan vojnik nije poginuo zbog mog neznanja ili moje gluposati. Nikad nisam izgubio nijedan položaj, samo sam sudjelovao u oslobađanju okupiranih područja”, dodao je.

Osvrnuo se i na to što na prijemu nisu bili niti ministar obrane, ni branitelja, a niti unutarnjih poslova. “Na ovaj dan moramo biti jedinstveni, bez obzira na stranke. Smatram da tu moraju biti i predsjendik Vlade i ministri, jer to je naš dan, dan branitelja.”

Ademi je poručio da ne očekuje u sljedećih 30 godina nikakav rat u okruženju. Osvrnuo se i na susjednu Srbiju i odnos prema Kosovu.

“Srbija mora priznati Kosovo, nema ona vojsku da ide okupirati Kosovo. I Kosovo ima svoju vojsku. Ako krenu, onda će oni doći do Niša”, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!