Ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić pao u bolnici i poginuo

Vijesti 21. lis 202412:06 > 16:39 0 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić poginuo je danas u KBC-u Zagreb.

IZ PU zagrebačke za N1 potvrđeno da su zaprimili dojavu o događaju u krugu KBC-a Rebro u kojem je jedna osoba smrtno stradala. Sve ostale okolnosti još se utvrđuju, kažu iz zagrebačke policije.

Informaciju o Ćorušićevoj smrti potvrdio je i ministar Davor Božinović rekavši da je policija na pločniku pored zgrade KBC-a Zagreb pronašla mrtvu osobu. “Sve aktivnosti policije u takvim slučajevima se poduzimaju”, rekao je Božinović.

Prema neslužbenim informacijama, Ćorušić je pao s protupožarnih stepenica, s visine između sedam i osam metara.

U tijeku je policijski očevid.

Plenković: S velikom tugom primio sam vijest o smrti Ante Ćorušića

“S velikom sam tugom primio vijest o iznenadnoj smrti Ante Ćorušića, uglednog liječnika i profesora, dugogodišnjeg ravnatelja KBC-a Rebro, koji je dao velik doprinos hrvatskom zdravstvenom sustavu. Obitelji Ante Ćorušića i svim njegovim suradnicima izražavam duboku sućut”, objavio je premijer Andrej Plenković na X-u.

Beroš: Duboko smo potreseni

Oglasio se i ministar zdravstva Vili Beroš.

“Duboko smo potreseni preranim odlaskom našeg dragog kolege Ante Ćorušića, koji će ostati zapamćen kao vrhunski liječnik – ginekolog, profesor na Medicinskom fakultetu, ravnatelj KBC-a Zagreb, hrvatski branitelj te uvaženi član hrvatske i međunarodne znanstvene zajednice. U ovom teškom trenutku izražavam iskrenu sućut obitelji i najbližima.

Njegov karijerni put od liječnika obiteljske medicine do dugogodišnjeg ravnatelja najvećeg Kliničkog bolničkog centra u Hrvatskoj obilježila je neiscrpna predanost liječničkom pozivu koji je trajao preko 40 godina. Antin plemeniti duh i domoljublje zauvijek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama”, poručio je ministar zdravstva.

Jandroković: Ostajemo mu trajno zahvalni

“U HDZ-u, čiji je član bio od samih početaka, posebno će nam nedostajati važan doprinos dragog kolege Ćorušića kojeg je davao kao predsjednik stranačkog Odbora za zdravstvo. K tome, uvijek ćemo pamtiti kako se u presudnim danima hrvatske borbe za slobodu i samostalnost stavio na raspolaganje kao liječnik dragovoljac na ratištima diljem Domovine, na čemu mu ostajemo trajno zahvalni”.

Poštovana obitelji, iako je u ovom času teško pronaći riječi koje bi mogle utješiti, još jednom primite izraze moje najiskrenije sućuti, stoji u priopćenju Jandrokovića.

KBC Zagreb: Uvijek će ostati upamćen kao istinski vođa, prijatelj i čovjek

“S velikom tugom, duboko ožalošćeni javljamo da nas je napustio naš dugogodišnji ravnatelj prof. dr. sc. Ante Ćorušić.

Prof. dr. sc. Ante Ćorušić ostavio je neizbrisiv trag na sve nas svojom predanošću, radom, brigom za djelatnike i bolesnike KBC-a Zagreb kao i doprinosom razvoju KBC-a Zagreb i hrvatskog zdravstva.

Svoju dužnost obavljao je časno, pošteno i odgovorno, a svojim djelima i prisutnošću obogatio je živote mnogih.

Prof. dr. sc. Ante Ćorušić bio je liječnik, sveučilišni profesor, priznati i cijenjeni stručnjak, domoljub i hrvatski branitelj posvećen svojem pozivu, bolesnicima i suradnicima, a s jednakom predanošću obavljao je i dužnost ravnatelja KBC-a Zagreb. Njegova predanost i nesebičan rad zauvijek će ostati u srcima svih nas koji smo imali čast raditi s njim.

Prof. dr. sc. Ante Ćorušić će uvijek ostati upamćen kao istinski vođa, prijatelj i čovjek čije je djelovanje obogatilo mnoge živote.

Ovaj iznenadni i bolni gubitak duboko je pogodio sve djelatnike KBC-a Zagreb, a njegov odlazak ostavit će veliku prazninu u našim životima.

Počivao u miru Božjem i neka mu je laka hrvatska zemlja!”, napisali su iz KBC-a Zagreb u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!