Dvojica Rumunja pljačkali po obali: Provalili u desetke stanova, krali što su stigli…

Vijesti 26. srp 202410:26 1 komentar
Unsplah / Ilustracija

Uhićena su dva Rumunja koja se sumnjiče da su na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije tijekom srpnja provalili u 31 stan, ostvarivši protupravnu imovinsku korist od 99 tisuća eura, izvijestila je u petak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Uhićena su dva Rumunja koja se sumnjiče da su na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije tijekom srpnja provalili u 31 stan, tako ostvarivši 99 tisuća eura koristi, izvijestila je u petak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

27 kaznenih djela

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 56-godišnjak i 41-godišnjak provalili u 11 stanova na području Splita, 12 na području Dubrovnika, dva na području Opuzena i jedan na području Ploča, potom dva na području Makarske, dva na području Omiša, jedan na području Ploča i jedan stan na području Baške Vode.

„Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su korištenjem odgovarajućeg alata lomili cilindrične brave nakon čega bi korištenjem alata otključali bravu i ušli u stan, odnosno nasilno su provaljivali ulazna vrata, nakon čega bi ušli u stan i ukrali bi novac, zlato, vrijedan nakit, satove, novčanike, dokumente”, naveli su iz policije.

Tako su, kažu iz policije, Rumunji ostvarili obilježja 27 kaznenih djela protiv imovine, od čega 20 teških krađa te sedam teških krađa u pokušaju, kada iz stanova u koje su provalili nisu ništa otuđili.

Pronađen novac i dio ukradenog zlata

Iniciranim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da bi se moglo raditi o istim počiniteljima nakon čega se dodatno intenzivira suradnja policijskih uprava u cilju lociranja i pronalaska počinitelja”, objasnili su iz policije.

„Zajedničkim radom na terenu policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske, PP Omiš i PP Makarska u srijedu su pronađeni, uhićeni i dovedeni u službene prostorije PP Makarska radi provođenja istraživanja. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i vozila kojeg su koristili. Pronađen je novac, dio ukradenog zlata koje bilo skriveno u čarapama, kao i provalnički alat.

Nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku”, stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare