Ruski hakeri produljili rok za isplatu otkupnine, Božinović: Nećemo pregovarati

Vijesti 18. srp 202422:04 0 komentara
Pexels / Ilustracija

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u četvrtak da Vlada i državne institucije neće pregovarati s hakerima koji su ukrali podatke iz KBC-a Zagreb i koji su za tjedan dana produljili rok za isplatu novca koji traže.

“Vlada i državne institucije ne pregovaraju s kriminalcima i tu se ništa ne mijenja u našem stavu”, odgovorio je Božinović novinarima, koji su ga pitali je li Vlada spremna pregovarati s hakerima koji su za tjedan dana produljili rok za isplatu novca koji traže.

Dodao je da je to stav i sigurnosnih službi koje sudjeluju u tom poslu. “Što se tiče onih koji se suprotstavljaju, tome to su prije svega Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) i policija koji iz godinu u godinu jačaju svoje kapacitete i kada govorimo o educiranom ljudstvu, ali i o tehnologiji koja se uvodi na mjesečnoj bazi”, kazao je Božinović na otvorenju projekta “Sigurna turistička destinacija”.

Kada je govorio o Hrvatskoj kao sigurnoj turističkoj destinaciji, osvrnuo se i na stanje na cestama rekavši da je više od 70 posto voznog parka u Hrvatskoj starije od 10 godina te da imamo milijun i 900 tisuća registriranih vozila. “Ove i prošle godine imamo značajno povećanje smrtnog stradavanja motociklista i to je skoro trećina svih smrtnih slučajeva kojih je ove godine bilo 129. Od tih 129 slučajeva, njih 41 su bili motociklisti”, rekao je Božinović.

Dodao je da je broj motocikala naglo porastao u Hrvatskoj te da su postali dostupniji. “Imamo ove godine samo pet tisuća rabljenih motocikla koji su uvezeni. Povećan je promet i intenzitet”, rekao je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!