Sabor se dodatno digitalizira, uvode novi sustav. Pogledajte o čemu se radi

Vijesti 10. lis 202410:56 0 komentara
računalni miš
Pixabay /Ilusstracija

Hrvatski sabor napravit će novi korak u digitalizaciji, do konca godine u povijest bi trebalo otići 'papirnato' podnošenje amandmana, a zaživjeti sustav e-amandmani.

„To je, nadam se, zadnji put da amandmane podnosimo po starom modelu. U dogovoru s Ministarstvom financija, Sabor bi trebao već idući proračun, koji će izglasovati do kraja godine, napraviti uz primjenu sustava e-amandmani“, najavio je u četvrtak predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

„Bit će lakše i vama i saborskim službama“, rekao je zastupnicima i najavio da će im Ministarstvo vrlo skoro predstaviti taj program.

Predložio je da se danas dogovori tehnički sastanak između predstavnika Ministarstva financija i saborskih klubova i da Ministarstvo pojasni cijeli proces.

Nadam se da ćemo to uspješno provesti pri donošenju državnoga proračuna za 2025. godinu, rekao je Jandroković uoči rasprave o rebalansu ovogodišnjeg državnog proračuna kojeg će Sabor izglasovati u petak, 25. listopada.

Zastupnike je podsjetio da amandmane mogu podnositi do kraja rasprave te da se preko njih ne smije mijenjati predviđeni manjak ili višak u državnom proračunu.

Podsjetio je i da se o amandmanima, ali i o rebalansu u cjelini, ne može glasovati prije nego proteknu tri dana od dana rasprave.

O amandmanima će se Sabor izjašnjavat u srijedu, 16. listopada, a glasovanje o rebalansu bit će u petak, 25. listopada, najavio je Jandroković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!