Salmonelom u lošinjskom hotelu zaraženo više od 70 ljudi: “Provodimo mjere zaštite”

Vijesti 16. kol 202415:02 0 komentara
salmonela
Pixabay / ilustracija

Do sada je prijavljena i potvrđena zaraza salmonelom kod 70 ljudi iz Hrvatske i šestero iz Slovenije i Austrije, koji su početkom kolovoza boravili u lošinjskom hotelu Vespera, doznaje se iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, a iz hotela ističu da već danima nema novih slučajeva.

Problem u zaposlenicima

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije navode da bakterija salmonela nije pronađena ni u jednom uzorku hrane te da je za 17 djelatnika hotela, koji su u međuvremenu udaljeni s posla, utvrđeno da su kliconoše.

Iz Državnog inspektorata su, odgovarajući na upit o prijavljenim slučajevima trovanja u hotelu Vespera u Malom Lošinju, naveli da je sanitarna inspekcija obavila nekoliko inspekcijskih nadzora, koji se nastavljaju, što ovisi o novopridošlim nalazima uzetih uzoraka.

Svi uzorci hrane, vode za piće i briseva površina, zaprimljeni su uredni.

No, utvrđeno je kliconoštvo kod dijela zaposlenika hotela, koji su su udaljeni su s radnih mjesta do obeskličenja.

Po nalogu sanitarne inspekcije provedene su mjere dezinfekcije svih prostora, opreme i uređaja, izvijestili su iz Državnog inspektorata dodavši da rezultat analize bazenske vode ne može biti uzrok trovanja.

“Provodimo mjere zaštite”

Iz Hotela Vespera u petak su također odgovorili na upit Hine naglasivši da se još uvijek provodi inspekcijski nadzor.

Trenutno čekamo rezultate dodatnih uzoraka, svi ostali rezultati su za sada negativni te, prema našim saznanjima, već danima nema novih slučajeva, ističu.

I oni kažu da su uzorci hrane na testiranjima bili negativni na salmonelu, ali i da je potvrđeno da među zaposlenicima ima kliconoša.

Provodimo sve propisane mjere zaštite kako bismo osigurali sigurnost naših gostiju i zaposlenika, uključujući pojačanu dezinfekciju i stroge higijenske standarde. Hotel nastavlja raditi prema planu, uz visoku popunjenost. Nastavni zavod za javno zdravstvo u suradnji s Državnim inspektoratom prati sve mjere u hotelu, a mi postupamo u skladu s njihovim uputama, naveli su iz hotela Vespera.

Dodaju da je hotel Vespera apsolutno siguran te u njemu sada boravi gotovo 900 gostiju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!