Savjet vozačima: “Pripremite se na kolone i usporenu vožnju”

Vijesti 28. srp 202418:16 0 komentara
Kolona prema moru
Igor Kralj/PIXSELL

Izvjestiteljica Zvjezdana Horvat iz Hrvatskog autokluba (HAK) javila se u Dnevnik N1 s Ankom Bilić Keserović i komentirala udarni turistički vikend iza nas.

“Zasad je situacija dobra, nema značajnijih smetnji. Dakako, treba očekivati pojačan promet prema unutrašnjosti. Ali, trenutno nema čekanja na naplatnim kućicama”, rekla je Horvat.

Ipak, povremeno se zatvarao tunel Sveti Rok.

“Da, iz sigurnosnih je razloga privremeno bio prekinut promet. Malo je potrebno za formiranje višekilometarskih kolona kad su gužve, no sve je brzo procirkuliralo. Treba reći da nije bilo crvenih dionica i većih zaustavljanja.”

Zbog gužvi vikendom, dobar dio građana bira ponedjeljak za odlazak na more.

“Apsolutno, zato očekujemo pojačan promet prema moru, ali i povratno. Zato će se na pojedinim dionicama voziti usporeno i s kolonama. Zato je bitno pripremiti se i informirati. Ono što je za ponedjeljak uobičajeno jest već gustoća prometa na gradskim prometnicama i zaobilaznicama. Teretna vozila će pak dodatno usporavati promet.”

Zvjezdana Horvat iz HAK-a
N1

Mijenja se i vrijeme, moguće je nevrijeme, što bi moglo otežati promet.

“Sigurno će vremenska situacija utjecati na promet. Nadamo se da većih šteta neće biti. Vozačima savjetujemo da voze s uključenim kratkim svjetlima i da prilagode brzinu. Bude li jačih pljuskova, zabranjeno je zaustavljati se na autocesti i smanjiti brzinu.”

Koliko je intervencija bilo tijekom udarnog vikenda?

“Bilo je puno više posla, ali nama je to uobičajeno. Otpočetka ljeta radimo pojačanim kapacitetom. Spremni smo i uspješno smo odgovorili na sve pozive građana i nadam se da su oni nezadovoljni sretno stigli na odredišta i da im na povratku neće biti takvih situacija”, zaključila je Zvjezdana Horvat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!