SDP-ovci žestoko protiv Hajdaša Dončića: “Ne glasajte za njega, on je povratak na staro”

Vijesti 14. ruj 202421:14 1 komentar
Siniša Hajdaš Dončić daje izjavu
Marko Juric/PIXSELL

Najveća oporbena stranka u Hrvatskoj ipak nije dobila novog predsjednika nakon prvog kruga unutarstranačkih izbora jer nitko od petero kandidata nije skupio potrebnih 50 posto i jedan glas, što znači da će SDP na nasljednika Peđe Grbina pričekati još tjedan dana.

Naime, nakon prebrojanih 8588 glasova, ili njih 40 posto od ukupnog broja birača, Siniša Hajdaš Dončić osvojio je 48,78 posto, a Zoran Paunović 20,65 posto. Stoga, njih dvojica idu u drugi krug, dok su se ostalo troje morali oprostiti od daljnje bitke za tron stranke.

Mladen Kešer osvojio je 10,51 posto glasova, Mirando Mrsić 10,12 posto i Sanja Major 9,97 posto. Svi su imali nešto za reći nakon objave rezultata, osim Paunovića koji nije bio u Zagrebu.

“Čestitam gospodinu Paunoviću na ulasku u drugi krug. Veselim se novoj izbornoj utakmici, to mi nije strano. Smatram da energijom znanjem i iskustvom mogu voditi SDP do pobjede. SDP prvi, a ne drugi”, bio je kratak Hajdaš Dončić i napomenuo da nije razočaran te da čestita svim kandidatima.

Nije imao nikakvu poruku za protukandidata, ali nada se boljoj izlaznosti u drugom krugu. Poruku za njega imali su ostali, poprilično žestoku.

“Pozivam sve birače da izađu u drugi krug i zahvaljujem se onima koji su izašli i glasali za novi SDP. Nažalost, rezultat je takav kakav je, ali poštujem ga. Pozivam sve da glasuju za gospodina Paunovića jer Hajdaš Dončić nije budućnost SDP-a, to je povratak na staro”, izjavio je Mirando Mrsić.

Njegove riječi podržao je i Mladen Kešer.

“Hvala svima koji su mi dali povjerenje jer su me obvezali da dam još više za SDP. Pozivam birače da izađu u drugom krugu i da daju glas Zoranu Paunoviću.”

Sanja Major se također zahvalila svima koji su izašli na izbore.

“Ovo pokazuje da bez jake političke figure ne možete ništa postići u ovoj stranci. Čestitam kandidatima koji su ušli u drugi krug. Bilo je jako napeto, postojala je varijanta da sve bude gotovo u prvom krugu. Neću se izjasniti oko podrške, ali pozivam kolege da nastave govoriti o socijaldemokratskom programu. Skromno bih rekla da sam ih ja natjerala na to. Nadam se da će se pridržavati svega što su najavljivali u kampanji.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare