Selak Raspudić: Vrijeme je da Hrvatska dobije nestranačku predsjednicu države

Vijesti 04. kol 202418:59 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica i nezavisna predsjednička kandidatkinja Marija Selak Raspudić u Sinj je stigla sa suprugom Ninom Raspudićem. Na brojna novinarska pitanja, rekla je da je Sinjska alka za nju izrazito inspirativna jer pokazuje kako su malobrojniji, ali srčani i hrabri Sinjani pobijedili naizgled daleko moćniju vojsku.

Vezano uz predsjedničke izbore, drago joj je da može “svojim sadržajem, porukom i svježinom” pridonijeti tomu da se konačno izabere autentična, nestranačka osoba na mjesto predsjednice RH.

“Nadam se da ću najjednostavnije komunicirati s građanima. Potpuno mi je svejedno tko će stajati s druge strane u kampanji i tko su ti kandidati velikih stranaka. Do sada nikada u hrvatskoj povijesti nismo imali pravog nestranačkog predsjednika države i vrijeme je da se to konačno promijeni”, poručila je Selak Raspudić.

Četvrtu godinu zaredom na Alku je stigao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je podsjetio da su Zagreb i Sinj gradovi prijatelji. U izjavi je poručio da će dolaziti u Sinj dok god bude bio gradonačelnik jer se u Sinju predivno osjeća i ima poštovanje prema tamošnjim ljudima, povijesti i tradiciji.

Najavio je da će stranka Možemo! u rujnu objaviti svog kandidata za predsjednika Republike, odbivši komentirati druge kandidate.

Sinjska alka je hrvatska viteška igra koja se održava svake godine u nedjelju prve trećine kolovoza u Sinju. Upisana je 15. studenog 2010. godine na UNESCO-ov popis nematerijalne svjetske baštine u Europi. U Muzeju Sinjske alke posjetitelji mogu vidjeti alkarske odore, opremu i oružje s multimedijskim instalacijama i filmovima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!