Sindikalist iz Jadrolinije: “Poželit ću predsjedniku Uprave automobil star 55 godina”

Vijesti 12. kol 202411:03 0 komentara

Kapetan Ivan Srzentić iz Strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije (SSPJ) gostovao je u N1 Studiju uživo kod naše Mile Moralić gdje je komentirao tragediju s Malog Lošinja u kojoj su poginula tri pomorca Jadrolinije pri spuštanju rampe trajekta Lastovo koji je star 55 godina.

Istraga je još u tijeku te ni Srzentić nije htio komentirati što je moglo poći po zlu, ali već su krenule priče o ljudskoj pogrešci. “To smatram jako lošom tvrdnjom i krajnje neodgovornim. O brodu koji ima 55 godina ne bih razgovarao, neka o tome govori predsjednik Uprave”, poručio je Srzentić.

“Poželit ću predsjedniku Uprave automobil od 55 godina”, dodao je.

Unatoč brojnim pozivima SSPJ-a na dijalog s Upravom, do toga, kaže, nije došlo.

“Na žalost pomoraca i radnika Jadrolinije, gore navedeni predsjednik Uprave vodi razgovore sam sa sobom. On ima vlastiti sindikat i jedino s njim pregovara, odnosno razgovara sam sa sobom”, kaže.

Srzentić kaže da su se obratili i resornom Ministarstvu u više navrata. “Ukazujući upravo na to da predsjednik Uprave stvara vlastiti sindikat, čega smo sad svi zajedno svjesni.”

Naveo je ključne probleme o kojima su željeli razgovarati.

“Radi se o novim brodovima, o novijim brodovima i o sigurnosti na istima i sigurnosti flote. Najveći i najbitniji su to čimbenici o kojima SSJP, od osnutka 2017. godine, govori.”

Mogu li putnici i posada biti sigurni na brodovima Jadrolinije?

“Posada Jadrolinije je toliko sposobna da od nesigurnih brodova stvara brend, a onda to netko drugi koristi i provlači kroz raznorazne medije. Posada je toliko sposobna da od tih starih karampana rade vrhunske stvari. Teret je na njima – na pomorcima i na radnicima Jadrolinije.”

Srzentić nema vjere u promjene.

“Ovo je vrijeme kad svi zajedno žalimo za kolegama, a što se tiče bilo kakvih očekivanja, ne očekujem više nikakvu prekretnicu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!