Slijedi spajanje stranaka: Zašto je Tomašević povukao kandidaturu za vodstvo?

Vijesti 27. pro 202218:33 0 komentara
N1

Stranka Zagreb je naš održala je prije dva tjedna online skupštinu na kojoj se odlučila spojiti sa strankom Možemo, pri čemu njezin lider zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nije izabran u stranačko vodstvo. Zašto nije, za N1 je objasnila Iva Ivšić, zastupnica u Gradskoj skupštini (Zagreb je naš).

Kaže da je planirano da se skupština prvotno održi uživo, no zbog zaraze koronom, u zadnji trenutak su se prebacili na online format.

“Na toj skupštini donesena je jedna vrlo važna odluka, a to je ona o početku procesa spajanja između stranke Zagreb je naš i stranke Možemo. Ta je odluka definirala zadatke koje će imati novi upravni odbor stranke Zagreb je naš, a to je stvoriti preduvjete za kvalitetno i uspješno spajanje stranki Zagreb je naš i Možemo”, kazala je Ivšić.

Provedeni su i izbori na kojima su izabrane koordinatorice stranke i upravni odbor. “Za koordinatoricu stranke izabrana je kolegica (Marina) Ivandić koja je i predsjednica kluba skupštinskih zastupnika i ja, te su izabrani članovi odbora, od kojih su četvero zastupnici u skupštini, a jedan je predsjednik Gradske četvrti Črnomerec.”

Što se tiče Tomaševića, on je u upravnom odboru stranke Možemo. “Naš zajednički cilj je da pripremimo teren za spajanje.”

Dodaje da će gradonačelnik sudjelovati u tim procesima i pružat će podršku. Objasnila je i zašto je gradonačelnik Tomašević povukao kandidaturu.

“Uslijed javljanja velikog broja kandidata koji su sposobni provesti ovu odluku, gradonačelnik i mnogi drugi su povukli svoju kandidaturu te su izabrani članovi koje sam već spomenula”, pojasnila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!