Slovenski turisti u kampu na Murteru dobili neobične fleke na tijelu

Vijesti 13. kol 202407:14 0 komentara
X / Avtokamp.si

Skupina slovenskih turista primijetila je neobične fleke na tijelu dok su boravili u kampu na Murteru. Iako su neki odmah pomislili da bi mogli biti u pitanju stjenice, liječnica jedne od žena koja je poslala fotografije slovenskom 24ur.com sumnja da bi krivac mogla biti pješčana mušica koja prenosi lišmaniozu.

Zabrinuti slovenski turisti iz Murtera podijelili su u jednoj Facebook grupi svoja iskustva s neobičnim ugrizima. Prema njihovim riječima, mrlje koje su se pojavile ne samo da se šire i otiču, već uz to strašno peku i nevjerojatno svrbe.

Jedan od članova grupe ispričao je da ga je u unajmljenoj prikolici nešto smetalo već od prvog dana. Isprva su mislili da su stjenice u pitanju, pa su temeljito oprali posteljinu, tretirali je parom i koristili razna sredstva protiv insekata. Međutim, ništa od toga nije pomoglo jer se ugrizi nisu smirili, nego ih je bilo sve više, a mrlje su se počele širiti.

Obitelj je posjetila bolnicu gdje su im propisali antibiotike i antihistaminik, a kupili su i kremu koja je trebala pomoći. “U četvrtak sam pisala svojoj osobnoj doktorici, ona je jedina rekla da bi se možda radilo o ‘pješčanoj mušici'”, napisala je, ali objasnila da stvar nije potvrđena, da se za sada samo nagađa.

Susjed i još nekoliko ljudi u okolici također su dobili slične fleke. Čak ni repelenti nisu pomogli. Budući da je situacija bila neizdrživa, rano su završili godišnji odmor.

“Provela sam dio noći na hitnoj, primala intravenozne lijekove. Mrlje bole, svrbe, peku. Psihički sam i fizički iscrpljena”, napisala je jedna Slovenka i objasnila kako je došla do zaključka da je jedino rješenje povratak kući iako im je to teško palo jer su na dugo očekivanom i plaćenom odmoru.

Žena je ispričala i kako je samo jednom osjetila peckanje i primijetila malu prozirnu “mušicu” koja joj je odletjela s noge., prenosi Index.

Još nekoliko turista koji imaju slična iskustva oglasilo se u komentarima. “Sutra se vraćam doktoru, dogovaramo se za pretragu na lišmaniozu”, rekao je jedan sugovornik slovenskog portala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!