Snižena cijena za više od 350 lijekova, neki će se moći dobiti i besplatno

Vijesti 27. lip 202409:44 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL / Ilustracija

HZZO je proveo postupak godišnjeg usklađivanja cijena lijekova kod ukupno 497 originalnih pakiranja, pri čemu je cijena snižena kod 353 pakiranja lijekova na Osnovnoj listi te kod 144 pakiranja lijekova na Dopunskoj listi.

Za 10 lijekova, koji su s Dopunske liste premješteni na Osnovnu listu lijekova, više neće biti doplate, a za 134 lijeka na Dopunskoj listi lijekova smanjen je iznos sudjelovanja u cijeni lijeka za osigurane osobe.

U redovnoj proceduri na liste lijekova HZZO-a su stavljene generičke paralele već postojećih lijekova, a od novih lijekova na listu su stavljeni: lijek enkorafenib i lijek binimetinib,

koji se koriste u kombinaciji za liječenje melanoma stadija IIIc kod kojih je dokazana BRAF V600 mutacija te lijek tukatinib za 2. liniju liječenja HER2 pozitivnog metastatskog raka dojke s aktivnim moždanim presadnicama.

U redovnoj proceduri su na liste ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a stavljena pomagala nove generacije za kontrolu šećerne bolesti i pomagala za peritonejsku dijalizu, a od novih pomagala stavljena su pomagala iz podskupina stopala, navlake za bataljak i ulošci za proteze različitih proizvođača kao dijelovi proteza za noge.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!