Splićani osigurali obroke za 110 afričke djece cijelu školsku godinu

Vijesti 07. lis 202414:17 0 komentara
Ivo Cagalj/PIXSELL

Na svečanoj humanitarnoj Večeri povodom proslave 15 godina Marijinih obroka Hrvatska, održanoj u Splitu, donacijama građana i dobročinitelja osigurani su obroci za 110 afričke djece tijekom cijele školske godine.

Prikupljene donacije bit će usmjerene u program školske prehrane u kuhinji “Split, Croatia” koja se nalazi u Zambiji i hrani 348 djece, a otvorena je zahvaljujući velikodušnosti građana Splita, priopćila je u ponedjeljak humanitarna udruga Marijini obroci.

Iz udruge navode kako je humanitarnoj Večeri prisustvovalo stotinjak gostiju koji su pozdravili osnivača Marijinih obroka, Magnusa MacFarlane-Barrowa i prisustvovali projekciji mini-dokumentarnog filma “Zrnca nade”.

Udruga Marijini obroci počela je u Hrvatskoj djelovati 2009., a tijekom proteklih 15 godina hrvatski donatori su novčanim i volonterskim doprinosom otvorili 32 školske kuhinje u zemljama poput Benina, Ekvadora, Malavija i Zambije.

Zahvaljujući potpori hrvatskih dobročinitelja, prošle godine je 86 tisuća djece svakodnevno na mjestu obrazovanja primilo topli obrok.

Međunarodna organizacija Marijinih obroka svakodnevno hrani više od 2,4 milijuna djece u 17 zemalja diljem svijeta, priopćili su iz te udruge.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!