Stečaj Dalmacijavina: Blokada računa od 12,39 milijuna eura, isplaćeno 525 radnika

Vijesti 11. srp 202411:10 1 komentar
Ivo Cagalj/PIXSELL

Stečajna upraviteljica Dalmacijavina predala je splitskom Trgovačkom sudu izvješće u kojem se ističe da je žiro-račun tvrtke krajem lipnja bio blokiran u iznosu 12,39 milijuna eura, ali i da su u posljednjem tromjesečju isplaćene tražbine 525 od 556 radnika.

Prema objavljenom redoslijedu prisilnih naplata na žiro-računu od pedesetak vjerovnika najviše, čak 6,7 milijuna eura, potražuje država u ime PDV-a, poreza i doprinosa. Slijedi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s tražbinom od 1,27 milijuna eura pa Sladorana iz Županje i Viro tvornica šećera s 1,01 milijun i 454.375 eura.

“Značajno se smanjila visina blokade u odnosu na otpremnine bivših zaposlenika obzirom su iz ostvarenih priliva (povrat pozajmica bivših zaposlenika) izvršene isplate. U prethodnom tromjesečju izvršene su isplate tražbina vjerovnika prvog višeg isplatnog reda te je od ukupno utvrđenih tražbina 556 radnika isplaćeno 525 radnika”, stoji u izvješću upraviteljice Natalije Mladineo.

Dodaje se i kako je na stranicama Financijske agencije (Fine) objavljen i početak elektroničke javne dražbe u prodaji nekretnina u vlasništvu Dalmacijavina, kuće površine 76 četvornih metara te vinograda i pašnjaka ukupne površine od oko 4000 kvadrata na Hvaru.

Dražba je počela 6.svibnja, a traje do 30.srpnja. Početna cijena nekretnina iznosi 247.853 eura i na prvoj se dražbi ne može prodati ispod te cijene.

Rok za uplatu jamčevina istekao je krajem prošlog tjedna i do tada su bile plaćene dvije jamčevine. Stečajna upraviteljica navela je i da u narednom razdoblju očekuje postupanje Upravnog suda u Splitu u predmetu zastare porezne obaveze te nastavak pokrenutih ispravnih postupaka za zemljišne čestice u Drnišu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare