Što se dosad zna o strašnoj nesreći na trajektu Lastovo

Vijesti 13. kol 202407:25 0 komentara
N1

Glavni istražitelj pomorskih nesreća donio je odluku o pokretanju sigurnosne istrage nesreće u kojoj su u nedjelju u Malom Lošinju poginula tri Jadrolinijina pomorca, priopćeno je u ponedjeljak iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Dodaju kako će sve biti javno objavljeno na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Iz Agencije također navode kako su u nedjelju oko 15,40 sati od dežurnih službi zaprimili informaciju o pomorskoj nesreći Jadrolinijinog ro-ro putničkog broda Lastovo na Malom Lošinju, u kojoj su poginula tri člana posade, dok je četvrti član posade teško ozlijeđen.

Odmah po dojavi, istražitelji pomorskih nesreća Agencije izašli su na teren u svrhu provođenja očevidnih radnji, koje traju i dalje, priopćili su iz Agencije.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci ranije u ponedjeljak su izvijestili kako je očevidom utvrđeno da je do nesreće došlo uslijed pada rampe broda. Istaknuli su da će izdati potrebne naloge kako bi se provođenjem daljnjih izvida i dokaznih radnji, utvrdile sve okolnosti nesreće i s istim ciljem zatražiti izvješća drugih nadležnih državnih tijela i službi.

Iz do sada prikupljenih podataka proizlazi kako je do nesreće na trajektu Lastovo došlo uslijed pada rampe koja služi za ulazak vozila na trajekt, a ispod koje su se u tom trenutku nalazila dvojica kormilara i vođa stroja te prvi časnik palube koji su obavljali pregled rampe, naveli su.

Očevid je proveo zamjenik županijske državne odvjetnice u Rijeci, uz policijske službenike, inspektora za zaštitu na radu i predstavnike Lučke kapetanije.

U teškoj nesreći na rivi u Malom Lošinju u nedjelju oko 15 sati na pomorce je pala više tona teška rampa Jadrolinijinog broda Lastovo, poginula su tri, a jedan pomorac je teže ozlijeđen te je helikopterom prevezen u riječku bolnicu.  Ozlijeđeni pomorac je stabilno i pri svijesti te nije životno ugrožen.

Na svim brodovima Jadrolinije zastave su spuštene na pola koplja, a na upravnoj zgradi u Rijeci izvješena je crna zastava žalosti.

U Gradu Malom Lošinju proglašeni su Dani žalosti – 12., 13. i 14. kolovoza, tijekom kojih će zastave biti spuštene na pola koplja na zgradi gradske uprave, javnim ustanovama i trgovačkim društvima, a otkazuju se svi programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!