Što Uskrs znači katolicima? Objasnio nam je poznati svećenik

Vijesti 31. ožu 202407:11 0 komentara

Fra Vladimir Vidović bio je gost Dnevnika N1 televizije u kojem je poručio kako bismo se trebali ponašati za vrijeme blagdana i kako možemo pomoći svojim bližnjima.

“Pučka kuhinja svakodnevno priprema 400 i više toplih obroka za ljude u potrebi. Postoje različiti oblici pomoći u pučkoj kuhinji, to mogu biti volonteri, donacije namirnica ili financijska sredstva koja trošimo za kupovinu namirnica koje ne dobijemo. Voditelj sam pučke kuhinje šest godina i postoje dani kad i ja ostanem bez teksta. U blagdansko je vrijeme pojačan broj ljudi koji pokucaju na naša vrata. Svi se mogu uključiti i pripomoći kako nama, tako i drugim organizacijama. Pogledajte oko sebe, možda netko treba pomoć”, rekao je fra Vladimir Vidović.

Navodi da u uskrsnom i božićnom vremenu možemo skrenuti pogled i otići u ono nebitno.

“Potrebno je u svakom vremenu otkriti dublji smisao. Hedonizam i konzumerizam je obilježje našeg vremena, ali možemo tom vremenu dati dublji smisao. Možemo taj konzumerizam usmjeriti na pomoć drugima. Ako ne pogledamo svoje bližnje i ne pomognemo, tad ćemo se uzalud zvati vjernicima”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!