N1 doznaje: Stolaru šumarija odbila isporučiti trupce. Uslijedio je show

Crna kronika 15. lip 202413:53 1 komentar
Ilustracija/Unsplash

Doznali smo detalje slučaja koji je protiv 31-godišnjaka proveden na Županijskom sudu u Zagrebu.

Nakon što su mu u Šumariji Gospić odbili isporučiti drvnu masu, 31-godišnji stolar iz Zagorja okomio se na upravitelja. Županijski sud u Zagrebu u nepravomoćnoj presudi opisao je kako mu je nudio mito, a nakon toga i prijetio.

Nije imao valjane dokumente

Sve se to događalo između 1. i 3. kolovoza 2022. godine. Tada je stolar od upravitelja dobio informaciju da mu drvna masa neće biti isporučena jer za to nije imao pravovaljanu dokumentaciju.

Nije, kako su mu objasnili u Šumariji, od njih mogao dobiti popratnice, pa nije mogao ni preuzeti drvo koje je trebao prevesti u Zagorje.

Uslijedio je potpuni kaos

Stolar je proceduru, utvrdio je sud, pokušao zaobići tako što je putem mobitela upravitelju Šumarije najprije ponudio 200 eura, a onda je došao k njemu i na stol mu bacio 500 eura.

Kako je upravitelj odbio mito, stolar je do kraja pobjesnio. Naime, kasnije je nazvao tog istog šefa šumarije i prijetio mu da će, ako mu ne izda traženu dokumentaciju, biti smijenjen.

“Dobit ćeš otkaz i završiti u zatvoru”, poručio je stolar upravitelju. Ovaj se zbog svega toga uplašio i obavijestio policiju.

Izvukao se bez zatvora

Ovih dana stolar je na sudu postigao sporazum i nagodio se na blagu kaznu.

Za prijetnju je dobio osam mjeseci zatvora, kao i za davanje mita, te mu je na kraju kazna objedinjena na 11 mjeseci zatvora. No, neće ju morati odslužiti u zatvoru već će raditi za opće dobro.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare