Sud naredio da se Cvrtilu vrati na mjesto direktorice. Aktualni direktor: Neprovedivo!

Crna kronika 16. srp 202412:02 0 komentara
N1

Odluka o povratku zviždačice Adrijane Cvrtile na mjesto direktorice Eko Moslavine je neprovediva i nezakonita, izjavio je u utorak sadašnji direktor Eko Moslavine Danijel Husnjak, komentirajući presudu Općinskog suda u Kutini, i najavio žalbu na presudu.

Općinski sud u Kutini je na ponovnom suđenju po tužbi Cvrtile, koja je dobila otkaz kao zviždačica, 12. srpnja donio presudu u kojoj se nalaže tuženiku Eko Moslavini d.o.o. da povuče odluku o opozivu tužiteljice Cvrtile s funkcije člana Uprave – direktora Eko Moslavine d.o.o. te se zabranjuje tuženiku poduzimanje i ponavljanje štetnih radnji prema tužiteljici.

​Komentirajući presudu Husnjak je odgovorio: „Obzirom da je presuda nepravomoćna, ista se neće detaljno komentirati jer će se uložiti žalba. Presudom je tužiteljica odbijena sa dijelom svog zahtjeva, a istom nije naloženo vraćanje Cvrtile na mjesto direktora. Presudom je određeno tek da se treba povući odluka o opozivu, a takva obveza iz presude je ne samo nezakonita i neprovediva, već i nepoznata u hrvatskom pravnom sustavu“.

​Na prijedlog kutinskoga gradonačelnika Zlatka Babića, koji je i predsjednik Skupštine Eko Moslavine d.o.o. Kutina, Nadzorni odbor tvrtke imenovao je Husnjaka na dužnost direktora u prosincu 2021. godine. Istovremeno, na Dan borbe protiv korupcije Cvrtila je smijenjena mjesta direktorice.

Cvrtila je u ljeto 2021. prijavila gradonačelnika Babića, predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića i dvojicu gradskih vijećnika za kaznena djela korupcije i trgovanja utjecajem. Prijavljeni su proveli neko vrijeme u pritvoru, a Cvrtila je dobila otkaz.

Od tada Eko Moslavina je protiv Cvrtile podnijela dvije kaznene prijave koje su odbačene, kao i dvije tužbe, od kojih je jedna odbačena, a druga bi trebala biti odbačena ako presuda Općinskog suda u korist Cvrtile postane pravomoćna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!