Tea je rođena u Sarajevu i s mužem gasi požare u Dalmaciji: Zbog djeteta nikad nismo na istoj lokaciji

Regija 01. kol 202418:52 0 komentara
Vatrogaskinja Tea Šarić
N1 BiH

Veliki požari u Splitsko-dalmatinskoj županiji, onaj u Tučepima i onaj u Vrsinama kod Trogira, još nisu ugašeni, unatoč nadljudskim naporima vatrogasaca.

U Tučepima 306 vatrogasaca sa 77 vozila od utorka navečer pokušava suzbiti vatru na otvorenom prostoru, koja je nošena vjetrom zahvatila Park prirode Biokovo, stigla i do Podgore, gdje su mještani zadnji prebačeni iz svojih kuća u školu. noć. Do sada je na tom području izgorjelo oko 400 hektara makije, niskog raslinja i borove šume.

Uživo se za N1 BiH javila vatrogaskinja iz Tučepa Tea Šarić, koja se nalazi na terenu. Naime, Tea je izbjeglica iz Sarajeva, a početkom rata otišla je u Hrvatsku. Zanimljivo, i njen je suprug vatrogasac.

“Kao što je bilo prethodna dva dana, rekao bih da je bolje. Vjetar se vraća i pomaže širenju požara. Nadamo se da će situacija ostati stabilna. Čitam u medijima da ima oko 700 vatrogasaca, ali iskreno znam samo ono što je oko mene. Ne znam za druge dijelove požara”, rekla je i dodala:

“Suprug i ja se nismo vidjeli tri dana otkako je požar izbio, nismo na istoj strani. Imamo takav dogovor da nikad nismo na istim zgarištima. Kod kuće imamo malo dijete. On je bio doma nekoliko sati, ja sam bila nekoliko sati i to je to.”

Na kraju je konstatirala kako uvijek nedostaje opreme i dovoljno ljudi.

“Uvijek postoji strah i naše obitelji su porušene i želimo da to što prije prestane. Mislim da reagiramo najbolje što možemo. Vatra se širila nevjerojatno brzo. Reagirali smo kako smo mogli. Uvijek nedostaje opreme i ljudi. Dodatna pomoć je uvijek potrebna”, istaknula je Tea Šarić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!