Telemach omogućio brz i pouzdan internet za više od 800 tisuća kućanstava diljem Hrvatske

Ekonomija 16. lis 202412:56 0 komentara
Telemach Hrvatska

Nakon što je ubrzanom gradnjom najnapredniju optičku mrežu i gigabitne brzine omogućio za više od 220 tisuća kućanstava u 12 hrvatskih gradova, Telemach nastavlja širiti širokopojasni pristup internetu putem pokućnog interneta i 5G tehnologije nove generacije.

Tako će dodatnih gotovo 600 tisuća kućanstava diljem zemlje imati priliku uživati u prednostima koje donosi brza i stabilna internetska veza, uz vrhunsko korisničko iskustvo. 5G pokućni internet temeljen je na 5G mreži vrhunskih performansi i najmodernijoj korisničkoj opremi. Uz jednostavnu i brzu instalaciju, WiFi 6 uređaj kućanstvu osigurava stabilan bežični signal. Osim toga, 5G pokućni internet donosi i mogućnost korištenja EON TV-a pa će korisnici moći uživati i u interaktivnom iskustvu televizije.

“Nastavljamo s uvođenjem naše 10 Giga mreže u preostale četvrti već pokrivenih gradova te se širimo i u manje gradove, s ciljem da do kraja 2027. godine optičkom mrežom pokrijemo velik dio Hrvatske, odnosno 500 tisuća kućanstava, a sve kako bismo građanima diljem Hrvatske omogućili razvojni potencijal koji najbrža optička mreža donosi društvu. S druge strane, uvodimo novu uslugu koja je namijenjena prvenstveno korisnicima koji žive u pojedinim prigradskim i ruralnim područjima u kojima nije dostupna optika, a postojeća zastarjela bakrena infrastruktura ne zadovoljava korisničke potrebe za brzim internetom. Naprednu tehnologiju činimo dostupnom svima, bez obzira na lokaciju i platežnu moć”, izjavila je Danijela Bistrički Morović, članica Uprave Telemacha i glavna direktorica za tehniku.

Telemach Hrvatska

U ponudi su dvije vrste uređaja: Napredni koji se sastoji od vanjske antene i modema te jednostavniji koji se sastoji od unutarnje jedinice. Ovisno o potrebama, korisnici 5G pokućnog interneta mogu birati između nekoliko paketa, među kojima su i oni s uključenom uslugom EON TV-a. Riječ je o vodećoj TV platformi u jugoistočnoj Europi s više od 200 televizijskih i radijskih kanala te preko 130 HD TV kanala, kao i EON Video klubom, najvećom bibliotekom sadržaja s više od 25.000 naslova.

Brzi 5G pokućni internet, korisnici mogu imati već od 28,90 eura, a svi paketi dostupni su za 1 euro prvih šest mjeseci uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca.

Telemach Hrvatska

“Upravo s namjerom da što većem broju građana osiguramo brzo surfanje, uz daljnje širenje optičke mreže, širokopojasni pristup internetu omogućili smo putem pokućnog interneta i naše najmodernije 5G mreže, čime smo brzi i pouzdani internet osigurali za više od 50 posto kućanstava u Hrvatskoj. Svjesni smo da kvalitetan pristup internetu utječe na kvalitetu naših života, privatno i poslovno, stoga 5G pokućni internet, kao i optiku, donosimo po najpovoljnijim uvjetima na tržištu. Naš je stav da korisnici ne bi trebali birati između cijene i brzine interneta, već telekomi moraju biti u stanju na jednostavan i pristupačan način ponuditi najbolje od

tehnologije”, zaključio je Damir Vrsajković, član Uprave i glavni direktor za razvojproizvoda.

Telemach Hrvatska

Nastavkom izgradnje optičke mreže i uvođenjem pouzdanog i stabilnog 5G pokućnog interneta, Telemach još jednom potvrđuje svoju predanost digitalizaciji društva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!