Tomašević predstavio novu uslugu i najavio: “Ovime dajemo alat svima koji će nas kritizirati”

Vijesti 06. velj 202411:31 0 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavlja web aplikaciju za pregled trošenja gradskog proračuna pod nazivom iTransparentnost.

“Sve bankovne transakcije iz proračuna i sva plaćanja Grada Zagreba bit će svima u potpunosti dostupne u gotovo realnom vremenu, u roku od dva dana i moći će se pretraživati, bez da se krši GDPR”, kazao je Tomašević i naglasio da Zagreb do sada nije bio ni blizu ovakvoj transparentnosti, prenosi Dnevnik.hr.

Naglasio je da grad ima oko 400 bankovnih transakcija svaki dan. “Ovime dajemo alat svima koji će nas kritizirati, ali to je i poanta transparentnosti. Svi građani i svi novinari imat će pregled svih bankovnih transakcija Grada Zagreba prema svima pravnim i fizičkim osobama. Moći će se ući u svaku transakciju i pogledati detalji”, rekao je gradonačelnik.

“Daleko smo najtransparentniji sustav u državi”, naglasio je gradonačelnik.

Aplikaciju je napravila tvrtka Libusoft, istaknuto je.

Nakon predstavljanja aplikacije, gradonačelnik i zamjenici odgovarali su na pitanja novinara. Novčana pomoć za novorođenče izmijenjena je u dva smisla, iznos je gotovo udvostručen na 600 eura i naknada će biti isplaćena u cijelosti, rekla je Danijela Dolenec, te naglasila da bi odluka trebala biti izglasana na sjednici 21. ožujka.

Uz već objavljeni proračun Grada Zagreba, kroz platformu iTransparentnost javno će biti dostupne i informacije o isplatama s računa proračuna, što predstavlja važan anti-korupcijski alat, najavili su iz Grada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!