Pavić naveo tri stvari koje su HDZ-u bitne za predsjednika, a koje vide u Primorcu

Vijesti 01. kol 202412:17 2 komentara

Saborski zastupnik HDZ-a Marko Pavić gostovao je u N1 Studiju uživo kod Anke Bilić Keserović gdje su razgovarali o kandidatu za predsjednika Draganu Primorcu iza kojeg stoji HDZ.

Pavić se osvrnuo na odlazak Andrije Hebranga iz HDZ-a, nakon što je objavljeno da će se Primorac kandidrati za predsjednika.

“Žao nam je za svakog člana kojeg izgubimo. HDZ ima politiku uključivosti i svatko ima prostora u stranci da se pronađe. Ono što je bitno je da je Dragan Primorac čovjek budućnosti, on je radnik.”

Tri stvari koje HDZ želi u predsjedniku

Pavić ističe da su ovlasti predsjednika izuzetno važne.

“Ovlasti su itekako važne u trenutku kada imamo sukob i krizu u Ukrajini, gdje je predsjednik Milanović vrlo jasno zauzeo proruske stavove. U trenutku kada nemate europskog lidera kojemu dolaze, kojega cijene, u trenutku kad na NATO summitima Hrvatska nije nešto respektirana, to jasno pokazuje da trebamo imati boljeg čovjeka na tom mjestu – nekoga tko je međunarodno prepoznat.”

Tri stvari koje HDZ želi u predsjedniku su da poštuje Ustav i zakone, potom da poštuje NATO i EU, te da vrati normalnu komunikaciju u javni prostor, navodi Pavić.

“Ono što smo kao vodstvo stranke tražili – kandidata iza kojeg cijela stranka može slobodno stati i kandidata koji će ove tri komponente pokriti.”

Pavić smatra da uspješan predsjendik mora donositi smirenost i stabilnost, te liječiti podjele u društvu – nešto što je, kaže, Milanović izgubio kada se uključio u parlamentarne izbore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare