Turudić o slučaju Škorić: “Nije me iznenadilo, bit će toga još”

Vijesti 22. ruj 202419:19 1 komentar
Damir Spehar/PIXSELL

Troje uhićenih u velikoj akciji USKOK-a i policije negiralo je krivnju. Za bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, njegova bratića - predsjednika Uprave Osijek-Koteksa, Zorana Škorića i Sandu Bajtl iz tvrtke Structivo, USKOK je zatražio određivanje istražnog zatvora.

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić o prvom velikom slučaju otkako je na položaju šefa DORH-a rekao je da je i prije bilo takvih velikih slučajeva pa ga ovaj nije iznenadio, piše Dnevnik.hr.

“Nije me posebno iznenadilo. Ovakvih slučajeva ima i bit će ih još”, rekao je Turudić.

Rekao je kako nema osjećaj da informacije iz Državnog odvjetništva cure dodavši kako je ovaj slučaj dokaz tome. Rekao je i kako nema dojam da je Josip Škorić znao što mu se sprema.

“Ja nemam takav utisak da je znao. Proveden je postupak, provedeni su izvidi, vrlo uredno, bez ikakvih ometanja. Nemam utisak da je znao, a to da je dao ostavku je njegova stvar. Čitao sam da i nije dao ostavku nego je ostao savjetnik uprave”, rekao je komentirajući činjenicu da je uhićeni Josip Škorić na čelu Hrvatskih cesta prije mjesec dana dao iznenadnu ostavku. Kazao je da mu to što se Škorić nedavno maknuo s čelne pozicije HC-a nije sumnjivo.

“Ne, nije mi nimalo čudno”, poručio je.

U kontaktu s premijerom Andrejom Plenkovićem, kaže, onoliko je koliko posao zahtijeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare