VIDEO / Turudić se sastao s Habijanom. Evo na čemu će inzistirati

Vijesti 31. svi 202413:31 0 komentara

Nakon što je u ponedjeljak novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić preuzeo dužnost, najavio je da će se sastati s ministrom pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damirom Habijanom. Danas je do tog sastanka i došlo.

“U Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, u petak 31. svibnja održan je sastanak ministra pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damira Habijana i Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Sastanak je održan u povodu preuzimanja dužnosti Glavnog državnog odvjetnika koju je Ivan Turudić preuzeo u ponedjeljak, 27. svibnja 2024.”, sve je što znamo o sastanku, iz priopćenja Ministarstva.

Naša reporterka Vanja Kranic kratko je razgovarala s Turudićem prije nego što se sastao s Habijanom.

Na pitanje što će mu biti najvažnije, Turudić je odgovorio: “Ono što sam govorio u programu i što sam govorio na presici neki dan.”

Na čemu ćete najviše inzistirati? “Teško je reći… Na zakonodavnoj podršci, izmjeni propisa i naravno materijalno, osiguranje boljih uvjeta za rad Državnog odvjetništva.”

Podsjetimo, Turudić je ovog tjedna povukao i prve poteze kao novi glavni državni odvjetnik: za novog v.d. ravnatelja USKOK-a imenovao Svena Miškovića, a za svoju zamjenicu je odredio Gordanu Križanić.

Na konferenciji za medije koju je održao u ponedjeljak najavio je, između ostalog, da će se zalagati za poboljšanje uvjeta u DORH-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!