Tužna vijest iz Zoološkog vrta grada Zagreba: “Opraštamo se od Lea”

Vijesti 09. ruj 202410:02 0 komentara
Lav
Zoološki vrt grada Zagreba

Iz Zoološkog vrta grada Zagreba javili su se s tužnom viješću.

Na svom Facebook profilu, Zoološki vrt grada Zagreba, podijelio je tužnu vijest. Oprostili su se od Lea, osamnaestogodišnjeg lava koji je u Zoološkom vrtu Grada Zagreba živio posljednjih deset godina.

“Nažalost, ovaj put s vama dijelimo tužnu vijest! Opraštamo se od Lea, osamnaestogodišnjeg lava koji je u Zoološkom vrtu Grada Zagreba živio posljednjih deset godina.  Leo je bolovao od neoperabilnog planocelularnog karcinoma u desnoj donjoj čeljusti.

Bolest mu je dijagnosticirana u listopadu prošle godine i od tada je bio na svakodnevnoj terapiji. Naši veterinari, zoolozi i timaritelji posvećivali su mu veliku pozornost.
U posljednja dva tjedna njegovo se stanje izrazito pogoršalo te je odlučeno da ga se eutanazira kako bi mu se spriječile daljnje patnje.

Uz Lea su izuzetno vezani naši djelatnici i posjetitelji, pa nas je ovaj događaj jako pogodio. Leo je od dolaska u Zagreb iz Zoološkog vrta Palić kraj Subotice životni prostor dijelio s godinu dana starijim lavicama Ayanom i Nyotom. Te su sestre u Hrvatsku stigle iz Zoološkog vrta Artis u Amsterdamu.

Leo i Nyota postali su roditelji 2016. godine. Njihov sin Tuma odselio se u zoološki vrt u Tuzli, a kći Uzuri je ostala živjeti s roditeljima i tetom. Iako se Leo deset mjeseci borio s teškom bolešću, većinu tog vremena proveo je u društvu voljenih lavica”, napisali su u objavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!