U 54. godini preminuo Mladen Iličković, novinar i urednik HRT-a

Crna kronika 08. kol 202416:46 0 komentara
Mladen Iličković
Luka Stanzl/PIXSELL

U 54. godini preminuo je Mladen Iličković, novinar i urednik HRT-a. Dugogodišnju karijeru počeo je u Zagrebačkoj panorami, svoj je pečat dao brojnim HRT-ovim emisijama, a posebno se istaknuo kao urednik Eko zone i Zelene linije, objavili su s HRT-a.

Bio je zagovornik održivog i odgovornog življenja, ambasador alternativnih izvora energije i sanjao je energetski neovisnu Hrvatsku. Volio je svoju obitelj i svoj posao, cijenio neovisno i profesionalno novinarstvo. Za svoj rad primo je brojne nagrade i priznanja, više puta i nagradu Velebitska degenija.

Iličković je rođen 20. kolovoza 1970. godine u Zagrebu gdje se i školovao. Bio je profesor filozofije i komparativne književnosti. Na HRT-u je radio od 1998.

Mladen Iličković bio je sjajan kolega i prijatelj. Skupa smo počeli raditi na HRT-u redakciji Zagrebačke panorame. Bio je iznimno aktivan u HND-u kao predsjednik Zbora novinara za okoliš. Ove je godine predano radio na organizaciji svečane dodjele nagrade Velebitska degenija te imao niz zanimljivih ideja i planova za Zbor, bili smo mu zahvalni na velikom entuzijazmu. Ovo je veliki gubitak za nas. Iskrena sućut obitelji, kolegama i prijateljima”, rekao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!