U navijačkim neredima u Osijeku ozlijeđeno šest osoba

Crna kronika 09. ruj 202415:11 0 komentara
Borna jaksic/PIXSELL/ilustracija

U neredima koji su se dogodili prije, tijekom i nakon nedjeljne utakmice UEFA Lige nacije između Hrvatske i Poljske u Osijeku ozlijeđeno je šest osoba, a policija je, zbog različitih prekršaja, procesuirala ukupno 77 osoba, izvijestila je u ponedjeljak osječko-baranjska policija.

Prije, tijekom i nakon utakmice, koja je odigrana na osječkom stadionu Opus Arena evidentirana su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira, zbog čega su procesuirane 73 osobe, od čega 67 poljskih državljana.

Također, policija je na stadionu evidentirala četiri slučaja kršenja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog čega su procesuirane četiri osobe, od kojih troje poljskih državljana.

Policija je u dva događaja uporabila sredstva prisile i to prema dva hrvatska državljanina i 67 poljskih državljana, a zabilježen je i slučaj napada na službenu osobu, za koje se sumnjiči poljski državljanin, u kojem je lakše ozlijeđen policijski službenik.

U izgredima je, navode u policiji, ukupno ozlijeđeno šest osoba, od čega je jedna osoba na neutvrđen način teško ozlijeđena. Četiri poljska državljana i jedan policijski službenik su lakše ozlijeđeni, dok je jedan poljski državljanin teško ozlijeđen.

Izdano je i naplaćeno 65 prekršajnih naloga zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri prekršajna naloga i jedan optužni prijedlog za prekršaj Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima te tri optužna prijedloga za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijski službenici su brzo uspostavili povoljno stanje te je spriječeno daljnje narušavanje javnog reda i mira i eventualna druga ozljeđivanja, navode u osječko-baranjskoj policiji. Dodaju da je na nedjeljnoj utakmici bilo 12.612 gledatelja, od kojih 650 gostujućih navijača.

Iz policije su prethodno izvijestili kako je više desetaka osoba privedeno nakon nereda koji su uslijedili nakon nedjeljne nogometne utakmice Hrvatske i Poljske.

Po završetku utakmice, tijekom razilaska publike, nekoliko desetaka stranih navijača napalo je domaće, a potom su se sukobili s policijom. Nedugo zatim, na drugoj lokaciji, sukobilo se nekoliko poljskih i hrvatskih navijača, priopćila je policija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!