U Splitu srušen lipanjski rekord, stiže vrhunac vrućine, ali i novi problemi

Vijesti 21. lip 202407:13 0 komentara
Ivana Ivanovic/PIXSELL/ilustracija

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Nastavlja se pritjecanje saharskog pijeska u naše krajeve, danas očekujemo vrhunac. Također, danas će i vrućina kulminirati, temperature će rasti i do 40. Jučer je na splitskoj postaji Split Marjan izmjereno 38.5 stupnjeva, čime je premašen dosadašnji lipanjski maksimum od 38.1 stupanj iz 2003. godine. Nikad ovako toplo nije bilo u lipnju u Splitu u više od 70 godina. Rekordne će i tijekom petka biti temperature. Prema večeri očekujemo porast naoblake sa zapada stoga može biti pljuskova i grmljavine lokalno, većinom u unutrašnjosti.

Subota će isto biti nestabilna, lokalno u unutrašnjosti poslijepodne i navečer može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Lokalno je moguće nevrijeme. Upadanjem hladnijeg zraka vjetrom sjevernog smjera, temperature će se sniziti.

U nedjelju će tako u unutrašnjosti biti osjetno svježije recimo u odnosu na jučerašnji i današnji dan, ponegdje i za desetak stupnjeva bit će niže temperature. Bit će i nestabilno, lokalno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!