Oglas

Ugostitelj iz Baranje: Morali smo podići cijene jela od peradi

author
N1 Hrvatska
27. srp. 2022. 12:47
>
15:02
vinar josić
N1 | N1

Vinar i vlasnik restorana u Zmajevcu u Baranji Damir Josić komentirao je za N1 Studio uživo kako inflacija utječe na ugostitelje.

Oglas

Tradicionalno baranjsko jelo fišpaprikaš nije poskupilo jer, kako kaže, cijena ribe nije znatno skočila pa su cijene ostale iste, 75 do 80 kuna. Dok su morali podići cijene jela od peradi jer je ulazna cijena porasla od 20 do 40 posto.
"Cijene i dalje nisu tako visoke", dodaje. Povisili su cijenu 15 posto, što je sada 110 do 120 kuna, u odnosu na prije inflacije kad je cijena bila oko 90 kuna.

Zasad ne brinu oko energenata. Uštede su moguće, kako navodi, kad se jela mogu pripremiti na drva, a i ukapljenog plina, koji koriste, trenutno ima dovoljnih količina.

Kaže da vina zasad nisu poskupila, ali najviše se boje što će biti kod primarne prerade nakon berbe kad krene fermentacija i velika potrošnja energije, odnosno struje. Pretpostavlja da će ulazni računi skočiti dva do tri puta.

"Najgore će biti ako dođe do pada potrošnje pa si kupci neće moći priuštiti bocu vina", naglašava vinar iz Baranje Damir Josić.

video-cdn src="https://best-vod.umn.cdn.united.cloud/stream?asset=zgjosicrepema120220727141351414-n1info-hr-worldwide&stream=hp1400&t=0&player=m3u8v&sp=n1info&u=n1info&p=n1Sh4redSecre7iNf0" video-id="4987732"]

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama