Ukinuli parking u centru Zagreba, stavili biciklističke staze. Stanari bijesni

Vijesti 10. kol 202411:38 0 komentara
Zagreb
Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija

Završena je rekonstrukcija prometnice kod HNK u središtu Zagreba što znači da kod Pravnog fakulteta u Zagrebu više nema parkinga. Nekadašnja parking mjesta sada su biciklistička staza s obje strane prometnice. Tako su spojene biciklistička staza u Deželićevoj sa stazom u Masarykovoj, koja je dijelom pješačka zona.

Stanari centra nezadovoljstvo su iskazali u Facebook grupi Potres u Zagrebu – Svi mi u centru koja okuplja gotovo 14 tisuća članova. Tvrde kako se sve dogodilo “preko noći” i kako uopće nisu obaviješteni o ovoj promjeni.

“Posljednji trzaji vodstva Grada”

“Objasnite mi gradonačelniče Tomašević, kako mislite riješiti parking stanara u centru sa svojim novim načinom parkiranja. Oduzeli ste još sigurnih tridesetak mjesta? Utiho, bez obavijesti, kad nema skoro nikoga u gradu”, napisala je jedna korisnica.

“Jeste li negdje na osigurali novih tih izgubljenih tridesetak mjesta?! Stanari centra su imali prvu zonu privilegiranu da se može parkirati bilo gdje zato što ponekad tražimo parking dosta dalje od našeg uskog kruga. Napominjem i da sa svakim postavkom novih spremnika za otpad se oduzimaju minimalno četiri parkirna mjesta, što je za strogi centar izuzetno puno”, dodala je pa ukazala da su stanari primorani parkirati na ista mjesta koja su dostupna i svima onima koji dođu u centar.

“Ovo su posljednji trzaji vodstva Grada i njihovih prometnih rješenja”, jedan je od komentara, prenosi Index.hr.

“A niste znali? Mi stanari centra imamo posebne aute, kad dođemo doma rastavimo ih, sklopimo i stavimo u džep”, stoji u jednom od komentara.

U srpnju najavili novu mjeru za povećanje parkirnih mjesta

Podsjetimo, u srpnju su iz Grada najavili novu mjeru koja bi trebala povećati broj parkirnih mjesta za stanare u centru grada.

Treća mjera koja bi trebala povećati broj raspoloživih parkirnih mjesta u širem centru grada za stanare. Riječ je, naime, o parkirališnim blokovima za povlaštene parkirališne karte (PPK).

Parking
Grad Zagreb

“Očekuje se da nova mjera, s ciljem unaprjeđenja sustava parkiranja i pravednije raspodjele parkirnih mjesta, stupi na snagu 1. rujna ove godine”, objavljeno je. Grad je naveo i da se cijene karata neće mijenjati.

Za parkiranje stanara na javnim parkirališnim mjestima postoji PPK koju mogu kupiti isključivo građani koji imaju prijavljeno prebivalište ili boravište unutar prve, druge ili treće parkirališne zone, odnosno u širem središtu grada.

Prve dvije su, podsjetimo, revizija korištenja svih rezerviranih parkirnih mjesta za ustanove, udruge, stranke i tvrtke, te ograničenje na maksimalno tri parkirna mjesta kod zahtjeva za terase ugostiteljskih objekata, uz izjednačavanje s cijenom rezerviranog parkirnog mjesta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!