Uništena bomba koja je pronađena na školskom igralištu

Vijesti 06. lip 202415:44 0 komentara
Armin Durgut/PIXSELL/ Ilustracija

Na igralištu kod Područne škole Martinšćina kraj Zlatara u četvrtak je pronađena, a potom i uništena eksplozivna naprava dok djece nije bilo u školi, potvrdila je za Hinu Marijana Mužar iz odnose s javnošću krapinsko-zagorske policije.

Policija je dojavu zaprimila u 12.15 sati, mjesto događaja je osigurano, a na teren su potom izašli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, dodala je.

“Eksplozivna je naprava uništena u 14.45 kontroliranom eksplozijom. Djece nije bilo u školi i nije bilo evakuacije” kazala je Mužar.

Da nema razloga za širenje panike naglasila je za Hinu i gradonačelnica Zlatar Jasenka Auguštan Pentek ističući da prilikom pronalaska eksplozivne naprave djece više nije bilo na nastavi.

“Na sreću sve je dobro završilo. Bomba je nađena iza škole, na travi dvorišta i policija je odmah pozvana da vidi o čemu se radi. U policiji smatraju da je bomba iskopana vjerojatno prije dva tjedna prilikom regulacije potoka kod područne škole”, kazala je za Hinu Auguštan Pentek.

Pronalazak bombe odnosno njena deaktivacija, kazala je gradonačelnica, bila je nakon što su djeca završila nastavu i otišla svojim kućama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!