VIDEO Hrvatski vojnici u operaciji KFOR podijelili darove djeci u Janjevu

Vijesti 24. pro 202218:24 0 komentara
MORH

Pripadnici 38. hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR u Republici Kosovo u subotu su posjetili župu sv. Nikole u Janjevu, gdje su nakon misnog slavlja podijelili božićne darove djeci, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Osim darova djeci predškolskog i školskog uzrasta, prikupljena je značajna donacija u hrani i napitcima, koja je u ime 38. HRVCON KFOR uručena don Mateju Paliću.

„Drago nam je da smo ovom malom gestom razveselili djecu i stanovnike Janjeva i uljepšati im ove blagdane. U ovo izazovno vrijeme važno je biti solidaran i pomagati drugima. Hrvatska vojska bila je i uvijek će biti solidarna te će dijeliti sudbinu s onima kojima je pomoć najpotrebnija“, poručio je zapovjednik 38. hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR brigadir Marko Pulić.

Hrvatska manjina u Janjevu u Republici Kosovo, najstarija je hrvatska dijaspora. Janjevci potječu od trgovaca i rudara iz  Dubrovnika i obližnje Bosne i Hercegovine, koji su se tijekom 14. stoljeća naselili na Kosovo. Katoličku vjeru i hrvatski identitet su uspjeli zadržati tijekom stoljeća. Zvono Crkve svetog Nikole iz 1368. godine smatra se drugim najstarijim zvonom u Hrvata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!